Pirelli furnizorul exclusiv de pneuri in F1

Federatia Internationala de Automobilism, echipele din F1 reprezentate de FOTA (Asociatia Echipelor din F1), precum si corpurile de organizare, reprezentate de FOM (Managementul Formulei1) au hotarat ca Pirelli va deveni furnizorul exclusiv de pneuri in F1, dupa ce producatorul italian a garantat stabilitate tehnica si operationala echipelor din Marele Circ.

Producatorul italian de pneuri, Pirelli va fi furnizorul echipelor din Marele Circ din sezonul 2011 si pana in 2013, acestia punand la dispozitia echipelor 6 tipuri de anvelope: 4 pentru asfalt uscat, un tip pentru conditii de ploaie precum si un set intermediar.

Pirelli este furnizorul principal in GP3 in acest an si va echipa si monoposturile din GP2 in sezonul 2011, devenind astfel singurul furnizor a celor mai prestigioase competitii din motorsport.

Revenirea producatorului italian in Formula1 va insemna totodata o colaborare extinsa cu toate echipele, producatorul italian de pneuri contribuind la dezvoltarea si implementarea noilor sisteme tehnologice.

Noul contract cu Formula1 incoroneaza implicarea istorica a companiei Pirelli in lumea motorsportului, care dateaza inca din 1907 cand firma italiana a castigat cursa epica Paris-Peking. In prezent Pirelli este furnizorul exclusiv al unora din cele mai importante campionate mondiale atat pentru automobile cat si pentru motociclete, precum GP3 series, WRC, campionatul mondial de Superbike – WSBK, campionatul mondial de Motocross si campionatul Rolex Sport Car din America de Nord.  Pe langa acestea, Pirelli mai furnizeaza pneuri pentru mai mult de 70 de campionate nationale si internationale.

Ultima cursa de Gran Prix castigata de Pirelli a fost in 1991 in Marele premiu al Canadei, prin Nelson Piquet care pilota pentru Benetton. 

Mai multe detalii despre acordul incheiat cu F1 vor fi prezentate cu ocazia conferintei de presa, care va avea loc in weekend-ul care va gazdui Marele Premiu al Europei la Valencia. 

Foto: pirelli.com