Abandon pentru Tempesta – victorie pentru Vlad Cosma

 

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, a fost invins inca o data de probleme tehnice, fiind nevoit sa abandoneze din postura de lider al clasamentului FIA European Rally Cup (East) cu doua probe speciale inainte de finalul Prime Yalta Rally. Tempesta a inceput bine ultima zi a raliului din Ucraina, urmarind sa-si conserve avansul in clasamentul Cupei Europei de Est si pozitia excelenta, a 9-a, in clasamentul Intercontinental Rally Challenge. A reusit acest lucru pe primele trei probe de sambata, dar, dupa parcul de service de la jumatatea zilei, au inceput problemele. Pe PS 12 motorul Peugeot-ului 207 S 2000 a inceput sa mearga in trei cilindri,cedand apoi total pe legatura dintre PS 12 si PS 13.  Pilotul Napoca Rally Academy a fost nevoit din nou sa paraseasca prematur o etapa de IRC, bifand inca un abandon tehnic pe lista ghinioanelor.

 

 

Am stiut inca de aseara ca sunt ceva probleme la chiulasa motorului, dar am sperat sa tina inca sase probe. Pe prima bucla a tinut, am mers bine, consolidandu-ne pozitia, apoi motorul a inceput sa mearga prost, am terminat cumva proba, dar, inainte de urmatoarea speciala s-a oprit de tot si am fost nevoiti sa abandonam. Sunt foarte dezamagit! Era un raliu castigat si o clasare foarte buna in IRC, acum nu mai este nimic!, a spus, cu amaraciune, Tempesta, imediat dupa abandon.

 

 

In schimb Vlad Cosma si Florin Dorca au reusit performanta carierei in Ucraina, obtinand prima victorie in FIA European Rally Cup (East) si incheind Prime Yalta Rally pe locul 2 in clasamentul masinilor cu doua roti motrice si pe 11 in clasamentul IRC. Trebuie subliniat ca aceste performante au fost obtinute cu un Citroen C2R2, o masina cu tractiunea pe o singura punte si cu mai putin de 200 de cai putere. Mai mult, in urma acestui rezultat, Vlad Cosma devine liderul la zi al clasamentului general al Cupei Europei de Est.

 

 

Ce pot sa zic, sunt uimit! Nu ne asteptam la acest rezultat mai ales ca, pe ultimele doua probe speciale, motorul a mers in trei cilindri si am crezut ca am pierdut foarte mult timp. In primul rand vreau sa spun cat de rau imi pare pentru Marco, ghinionul l-a impiedicat, din nou, sa termine raliul si sa obtina el victoria. Totusi, sunt mandru ca, cu mult noroc, am salvat noi onoarea Napoca Rally Academy. Si locul doi la doua roti motrice este un rezultat foarte bun! Am stiut sa mergem la astazi la conservare si am reusit ceva deosebit! Sant foarte fericit, nu mai conteaza nimic altceva”, radia Vlad, dupa ce a lasat masina in parcul inchis la finalul competitiei.

 

 

Urmatoarea etapa a FIA European Rally Cup (East), Serbia Rally, va avea loc in perioanda 24-26 iunie.