NRA reprezinta Romania in Campionatul European de Raliuri

Marco Tempestini si Simone Tempestini si-au stabilit calendarul in ceea ce priveste participarile in Campionatul European de Raliuri. Cei doi vor incepe campania in primul weekend din februarie cu Raliul Liepaja-Ventspils din Letonia si vor participa la 8 etape din competitia europeana.

 

Echipa Napoca Rally Academy (NRA) va avea, pentru al doilea an consecutiv, un program complet la nivel international. Dupa participarea lui Marco Tempestini, in 2012, in Intercontinental Rally Challenge, anul acesta Marco Tempestini si Simone Tempestini vor concura in Campionatul European de Raliuri la 8, respectiv 7 etape.

marco tempestini

Obiectivul meu a ramas acelasi ca si anul trecut: sa termin pe podium in ERC Production Cup. Daca nu am fi avut atatea ghinioane as fi reusit asta inca de anul trecut. Anul acesta misiunea noastra va fi mai grea, dar cred ca acum suntem mult mai bine pregatiti”, a spus Marco Tempestini, care il va avea ca si copilot pe Dorin Pulpea.

 

Pentru cei doi campania europeana va incepe in Letonia, intre 1 si 3 februarie, cu Raliul Liepaja-Ventspils, etapa a doua din Campionatul European de Raliuri. In programul celor doi urmeaza apoi Acores Rally in Portugalia, 25 – 27 aprilie, dupa care Simone Tempestini va face o pauza pentru studii, fiind in ultimul an de scoala. Marco Tempestini va mai merge la etapele din Corsica, Croatia, San Marino, Sibiu, Polonia si San Remo, iar Simone Tempestini la San Marino, Sibiu, Cehia, Polonia, San Remo si Valais. In functie de pozitia in clasament, Marco Tempestini va decide daca va lua startul si el la Valais, Elvetia, in ultima etapa a sezonului din Campionatul European de Raliuri.

simone tempestini

Obiectivul meu este sa acumulez cat mai multa experienta in acest sezon. Trebuie sa invat sa scriu o dictare eficienta cu doar doua treceri pe probe si sa maresc ritmul progresiv de la o etapa la alta. Sigur, tatal meu va fi punctul de reper, dar mi-am propus sa abordez sezonul pas cu pas si, cu siguranta, rezultatele vor veni de la sine”, a spus si Simone Tempestini, care va concura impreuna cu Sergiu Itu.

 

Pilotii Napoca Rally Academy vor concura in ERC Production Cup cu modelul Subaru N15 R4. „Am facut schimbari majore in cadrul echipei tehnice si sper sa nu mai avem probleme din punctul de vedere al fiabilitatii. Daca scapam de aceste probleme, sigur vom obtine si rezultate bune”, a mai spus Marco Tempestini.