Pilotii Peugeot pregatiti pentru Raliul Vinho da Madeira

Dupa evolutia buna in Raliul Acores, Bruno Magalhaes si Kris Meeke vor participa la etapa ce va avea loc in Madeira, cei doi fiind hotarati sa se impuna in acest raliu.Setarile la Peugeot-ul 207 S2000, au facut ca masina sa fie mult mai competitiva, echipa Peugeot Sport oferindu-le suportul necesar pentru atingerea obiectivelor.

Bucuros dupa victoria recenta din IRC, Bruno Magalhaes este nerabdator sa continue evolutia buna: “Madeira este una din etapele mele favorite”.

Imi place atmosfera, iar probele speciale sunt fantastice. Asfaltul este de o calitate foarte buna, iar traseul are atat urcari cat si coborari, iar unele viraje par sa nu se mai termine. Este o etapa pe care nu am castigat-o niciodata, deci este momentul sa fac ceva in aceasta privinta”.

Pilotul echipei Peugeot Portugal a avut totusi o evolutie buna, reusind de doua ori sa se claseze pe  locul al doilea, in 2007 si 2009. “Ecartul de timp este destul de mic in aceasta etapa. Anul trecut am pierdut putin timp cu o pana si am reusit sa termin la doar 3,5 secunde de castigator. Traseul este asemanator ca un circuit de curse; stilul de pilotaj trebuie sa fie foarte precis si niciodata nu-ti poti permite sa te relaxezi”.

Chiar daca a fost invins de Magalhaes in Raliul Acores, Kris Meeke este foarte bucuros ca va participa la aceasta etapa din IRC. “Aceasta etapa a fost complet noua pentru mine anul trecut. Am fost foarte impresionat de aceasta etapa, dar din nefericire nu am reusit decat locul al 5-lea. Probele speciale sunt foarte dificile, iar virajele pot fi inselatoare.Este greu sa gasesti linia perfecta, momentul optim de franare, mai ales cand participi pentru prima data la aceasta etapa. Sper ca expereienta de anul trecut ma va ajuta sa am parte de o evolutie cat mai buna in acest raliu”.

Te afli tot timpul in munti, deci ai parte de urcari si coborari, la fel ca intr-un roller-coaster.”, a continuat Meeke. “Un alt lucru dificil il reprezinta gasirea unei locatii perfecte pentru simularea unor conditii asemanatoare.Din acest motiv, rapoartele cutiei de viteze nu au fost cele mai bune. Anul acesta sper sa nu ne confruntam cu acesta problema si sa reusim o victorie in acest raliu”.

Burcu Cetinkaya va participa totodata la etapa din Madeira, aceasta ratand participarea in Raliul Acores, dupa ce masina Peugeot Sport Turkey 207 a suferit un grav accident in Ypres. Etapa din Madeira va debuta pe 5 august si va continua cu 2 zile pline de adrenalina vineri si sambata. Echipa Peugeot Sport a continuat sa lucreze la 207 S2000, pentru a face fata conditilor din Madeira.

Masina este in continua dezvoltare inca din 2009”, a afirmat Bertrand Vallat, unul din inginerii care se ocupa cu dezvoltarea Peugeot-ului 207 S2000. “Noua suspensie beneficiaza de datele colectate anul acesta, mai ales din raliul Insulelor Canare. In Madeira, masina ar trebui sa beneficieze de o directie foarte precisa, fiind foarte usor de pilotat, oferind totodata posibilitatea adaptarii acesteia in cazul in care ploaia isi va face aparitia”.

Totodata la aceasta etapa va lua startul si echipajul Napoca Rally Academy, format din Tempesta si Dorin Pulpea. Participarea la acest raliu se doreste a fi un premiu de consolare, dupa cele 3 abandonuri din Campionatul National de Raliuri, iar anularea etapei din Bulgaria din FIA European Rally Cup, a creat o pauza de o luna pentru cei doi.

Tempesta a declarat:  “Hebros Rally s-a anulat si urmatoarea etapa a Cupei Europei de Est va avea loc dupa Raliul Tara Barsei. Pentru ca in competitiile externe ne-a mers mult mai bine decat in campionatul intern si pentru ca nu am dorit sa stam tot concediul cu aceasta senzatie inconfortabila determinata de trei abanbdonuri consecutive, ne-am inscris la Rally Madeira. Vom face astfel un pic de plaja si un pic de IRC. Nu am mai concurat niciodata intr-o etapa a Intercontinental Rally Challenge, asa ca va fi ceva deosebit, mai ales ca Rali Vinho da Madeira este cel mai tehnic asfalt si unul dintre cele mai frumoase raliuri din Europa”.