Start, astazi, pentru primul echipaj cu licente romanesti in Intercontinental Rally Challenge

Vicecampionii Romaniei la raliuri, Tempesta si Dorin Pulpea, vor lua in aceasta seara startul in a 8-a etapa a Intercontinental Rally Challenge, Rali Vinho da Madeira. Startul festiv al etapei portugheze va avea loc astazi, la ora locala 17,02 (19,02 ora Romaniei) iar startul primului concurent in prima speciala a raliului, super-speciala Avenida do Mar, in lungime de 2,18 kilometri, este programat, tot in aceasta seara, la ora locala 19,30 (21,30 ora Romaniei).

Echipajul Napoca Rally Academy devine astfel primul echipaj cu licente romanesti inscris intr-o etapa a Intercontinental Rally Challenge. Dupa recunoasteri Tempesta se declara impresionat de probele speciale de pe insula portugheza si, dupa shakedown-ul desfasurat in aceasta dimineata, si-a fixat si un mic oboiectiv personal pentru prima etapa de IRC la care participa: A fost foarte frumos, dar am avut un program incredibil de strans, chiar ma intens decat in Finlanda, unde mi s-a parut pana acum ca a fost cel mai greu din acest punct de vedere. Scrierea dictarilor a fost practic o proba contra cronometru. Probe foarte frumoase, foarte dificile si interesante. Avem doar viraje de 2 si 3 in dictare si foarte putine de 4, spre deosebire de raliurile din Romania unde predomina virajele mai rapide, de 4 sau 5. De aceea este atat de greu de scris dictarea. Drumurile sunt foarte frumoase, ca de altfel intreaga insula. Proba din aceasta seara este gandita exclusiv pentru spectacol, va fi cu siguranta foarte multa lume, dar nu cred ca are vreo valoare in economia raliului. Vom avea insa, in zilele urmatoare, suficienti kilometri pe care sa ne intrecem. Ne va fi greu, mai ales ca am avut doar doua treceri la recunoasteri. Am adoptat o dictare simpla, cum am avut anul trecut in etapele FIA European Rally Cup (East). Astazi, la shakedown, timpul nostru a fost cu doua secunde si ceva mai slab decat cel mai bun timp, daca reusim sa pierdem mai putin de doua secunde pe kilometru, pentru noi misiunea e indeplinita. Va fi un test foarte interesant pentru Yalta Rally, urmatoarea etapa a Cupei Europei de Est, configuratia probelor este asemanatoare, chiar daca asfaltul din Ucraina este mai prost decat cel de aici, a declarat Tempesta dupa shakedown-ul de astazi.

Rali Vinho da Madeira are programate in total 21 de probe speciale, insumand aproape 300 de kilometri. Sosirea festiva va avea loc duminica, 7 august, la ora locala 17,12 (19,12 ora Romaniei). Va vom tine la curent cu evolutia echipajului Napoca Rally Academy.

Berti Panaiot