Etapa I a Campionatului Naţional de Karting Dunlop 2010 se desfăşoară la Arad

În perioada 3-5 septembrie 2010 Aradul va găzdui etapa I a Campionatului Naţional de Karting Dunlop 2010. Organizarea acestei întreceri reconfirmă angajamentul FRAS vizavi de practicanţii acestei discipline.

Înfiinţată în 2005 de cluburile sportive reprezentative pentru automobilismul românesc, cu scopul de a reveni pe scena sporturilor naţionale importante, Federaţia Română de Automobilism Sportiv a patronat în ultimii ani Campionatele Naţionale de Raliuri, Viteză în Coastă, Rally Sprint, Slalom Paralel, Rally Cross, Rally Raid, Offroad.În toată această perioadă, majoritatea cluburilor sportive din România s-au afiliat Federaţiei, şi, în ciuda dificultăţilor financiare întâmpinate în ultima perioadă, interesul pentru organizarea etapelor competiţionale a crescut simţitor comparativ cu anii anteriori.

Procesul de modernizare şi reformare a administrării sportului pe patru roţi din România continuă şi în 2010, un an în care Federaţia Română de Automobilism Sportiv a decis să înceapă un amplu proces de reformare a sistemului competiţional şi de revigorare a activităţii de karting din România, pornind de la premisa ca acest gen de sport automobilistic reprezintă principala rampă de lansare a tinerilor în lumea motorsportului. Prin organizarea sub patronajul sau a competiţiilor de karting din România, inclusiv a etapelor din Campionatul Naţional de Karting, FRAS vine în sprijinul eforturilor cluburilor implicate în această activitate, oferindu-le şi acestora, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalte întreceri, o platformă profesionistă de exprimare în plan sportiv.

Succesul repurtat de prima ediţie a Cupei FRAS-Dunlop la karting, eveniment desfăşurat în iulie şi care a adunat 66 de piloţi la start, dă speranţe organizatorului, Hatters Motorsport, că cele 3 etape ale CNKD 2010 vor fi încununarea eforturilor din anul în curs şi că se vor bucura de o prezenţă mare la start.

Materialele informative ale evenimentului  se pot găsi pe site-urile partenere www.fras.ro., www.karting.ro, www.autorally.ro, www.motorsportnews.ro, www.rallymagazin.ro.

Etapa I a Campionatului Naţional de Karting Dunlop 2010 are susţinerea Dunlop, Conarg Real Estate, Seat, Muller, Austral, Kid Kart.

Descarca :

Regulament particular etapa I CNK – ARAD

cerere inscriere Arad echipa

cerere inscriere Arad pilot

Pasaport tehnic Arad