Denis Marcu participă la Trofeul Andrea Margutti

Sezonul competiţional internaţional italian continuă în forţă!  După cele două  etape ale WSK de la care am primit veşti bune despre piloţii rămâni, a urmat în weekend-ul 23-25 martie, prestigioasa competiţie Trofeul Andrea Margutti.

 

Aflat la cea de a 23-a ediţie, Trofeul Margutti a reunit, pe circuitul South Garda din Lonato, la startul claselor Mini, KF2, KF3 şi KZ2 , 245 de piloţi veniţi din 33 de ţări. România a fost reprezentată, la clasa juniorilor KF3 de către Dionisios Marcu, câştigătorul de anul trecut al trofeului, la clasa MINI. Câștigarea Trofeului Andrea Margutti a fost o piatră de hotar în cariera multor piloți pe care îi regăsim în Formula 1: Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Robert Kubica, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Jenson Button, Tonio Liuzzi, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen sau Pastor Maldonado.

 

Venit după două curse grele în WSK, Dionisios a reuşit doar un modest loc 23 în calificările cronometrate.După o promiţătoare clasare pe locul trei al primei serii de calificare, Dionisios a ocupat în următoarele trei curse, locurile 8, 11 şi respectiv 17. În prefinală, Denis a luat startul din poziția a 17-a și a reuşit să câștige 4 poziții, terminând pe locul 13. În bătălia din finala clasei KF3, Dionisios nu a reuşit să urce mai mult de două poziții, încheind competiția pe locul 11. Acest loc, ocupat în cea mai numeroasă şi cea mai disputată clasă a competiţiei, care a aliniat la start 81 de concurenţi, îl menţine pe Dionisios Marcu în elita juniorilor din Europa.