Petruţ şi Dionisios atacă titlul european la clasa KF3

Campionatul European de Karting 2012 la clasa juniorilor KF3 se aproprie cu paşi repezi de startul primei curse. CIK-FIA a publicat lista înscrişilor, care cuprinde nu mai puţin de 117 piloţi cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, gata să îşi dispute titlul în cadrul a două evenimente ce vor avea loc pe două circuite arhicunoscute în „micul circ”.

 

Prima etapă se va desfăşura pe circuitul Jean Brun din Varennes-sur-Allier, Franţa în perioada 26-29 aprilie. Cea de-a doua etapă va avea loc în week-end-ul 19-22 iulie pe circuitul din Brandon, Marea Britanie, care a fost redesenat şi reomologat internaţional , având în prezent o lungime totală de 1.380 metri.

 

Primul număr din concurs (#201) a fost atribuit campionului en-titre, George Russell (Marea Britanie) care a câştigat anul trecut titlul în Spania. La ediţia 2012 vor fi repezentate 24 de naţiuni, iar ţările cu cel mai mare număr de reprezentanţi sunt Franţa (18 piloţi) şi Marea Britanie (16 piloţi).

 

România va fi şi ea reprezentată de Petruţ Florescu (#310) şi Denis Marcu (#313) care vin cu forţe proaspete după luptele grele date în cele trei etape ale WSK Master Series. Dar înainte de Campionatul European, în week-end-ul 21-22 aprilie, vă invităm să vă „încălziţi motoarele” la prima etapă a Campionatului Naţional de Karting, ce va avea loc pe circuitul AMC Kart din Bucureşti.

 

Ana Grozea