Rezumatul etapei a II-a a CNK

In week-end s-a desfasurat pe circuitul din Targu Secuiesc cea de-a doua etapa a Campionatului National de Karting.

 

Noul desen al circuitului si vremea capricioasa au avut un cuvant de spus in calificari. Protagonistii clasei MINI, Alexandra Marinescu (Dumagas Racing Team) si Leonard Borlovan (ABAS Timisoara), care au facut un adevarat spectacol la prima etapa din Bucuresti, s-au clasat pe locurile 8 si respectiv 6 din cei 14 inscrisi, fapt ce avea doar sa confirme spectacolul din mansele de calificare.

O surpriza placuta au facut nou venitii Victor Supuran (JMS Motorsport) – MINI si Lorand Bucs (CS Skat Kart) – PUFO, care la prima lor participare au obtinut in calificari locul 3 la clasele lor.

 

In mansele de calificare, clasa PUFO a fost dominata de Eduard Petrache (JMS Motorsport) care a reusit astfel sa obtina primul loc din grila de duminica in fata lui Andrei Margarit (Real Racing) si a debutantului Lorand Bucs (CS Skat Kart).

 

Constanti au fost si juniorii de la KF3, unde George Pintea (Transkart Racing) s-a impus in ambele manse de calificare in fata fratilor Andrei si Gabriel Tomescu (JMS Motorsport).

 

La KZ2 veteranul Viktor Stefan (CS Skat Kart) a castigat pe “circuitul de casa”ambele manse de calificare in fata lui David Dugaesescu (Dumagas Racing Team) si a lui Lucian Babaioana (Transkart Racing).

 

Ca de obicei, cea mai spectaculoasa clasa a fost cea a “miniotilor”, unde Leonard si Alexandra au castigat fiecare cate o mansa, dar cumulat cu locurile 9 si 13 obtinute in cealalta mansa s-au regasit pe 3 respectiv 7 in grila de start pentru duminica. Daniel Vasile (CS Skat Kart) a reusit sa obtina pole-position-ul, fiind urmat de Alexander Prelea (Real Racing).

 

Duminica, clasa Pufo a fost dominata de Eduard Petrache (JMS Performance) care a castigat etapa in fata colegului sau de echipa, Andrei Carceasi a lui Andrei Margarit (Real Racing).

 

Juniorii au ramas constanti, si in ciuda unor timpi apropiati, ordinea din calificari a ramas aceeasi: George Pintea (Transkart Racing) s-a impus in fata celor doi frati Gabriel si Andrei Tomescu (JMS Performance), care au incheiat etapa pe locurile 2, respectiv 3.

 

Daca in prima mansa la clasa KZ2 Viktor Stefan (CS Skat Kart) s-a impus fara probleme in fata lui David Dugaesescu (Dumagas Racing Team) si a lui Eduard Birloiu (Real Racing), in cea de-a doua mansa a fost obligat sa abandoneze din motive tehnice. Podimul final al claseia fost David Dugaesescu locul 1, care isi mentine astfel si pozitia de lider in clasamentul general, Viktor Stefan locul 2 si Eduard Birloiulocul 3.

 

Clasa MINI a fost una plina de actiune, atat pe pista, cat si in afara ei – spectacolul, depasirile, contestatiile si penalizarile si-au pus amprenta asupra acestei etape.

 

Desiplecata din pozitia a 7-a, Alexandra Marinescu (Dumagas Racing Team) a reusit o frumoasa cursa de recuperare, dar depasirea sub steag galben i-a adus o penalizare de 10 secunde, coborand in clasament pana pe locul 4, Alexander Prelea (Real Racing) castigand astfel prima mansa de concurs. Alexander a fost urmat de Leonard Borlovan (ABAS Timisoara) si Kristopher Schlett (Real Racing).

 

Decizia Comisiei Comisarilor Sportivi care i-a adus penalizarea de 10 secunde Alexandrei a fost insa contestata de catre club, urmand ca raspunsul final sa fiecomunicat in cursul acestei saptamani.

 

In cea de-a douamansa, din nou protagonist cursei a fost Alexandra, care dupa un start ratat, a reusit sa urce din pozitia a 8-a pana pe locul 2 in urma lui Alexander Prelea. Din pacate in ultimul tur Alexander a derapat, Alexandra nu a mai avut cum sa il evite, si l-a agatat, permitandu-i lui Andrei Ponta (Real Racing) sa treaca astfel primul linia de sosire.

 

In urma acestui tete-a-queue Alexandra Marinescu a incheiat etapa pe locul 6, podiumul final al clasei MINI fiind urmatorul: Alexander Prelea (Real Racing) locul 1, Andrei Ponta (Real Racing) locul 2 si Leonard Borlovan (ABAS Timisoara) locul 3.

 

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Karting va avea loc pe 16-17 iunie tot pe circuitul din Targu Secuiesc.

 

manse KF3 – Etapa II

 

manse KZ2 – Etapa II

 

manse Mini – Etapa II

 

manse Pufo – Etapa II