S-a încheiat ediţia 2012 a WSK Master Series

A trecut şi ultimul weekend al spectaculoasei competiţii internaţionale „WSK Master Series” care a reunit pe pista „7 Laghi” din Castelletto di Branduzzo din nordul Italiei, 240 de piloţi din peste de 20 de ţări şi din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii ca Japonia, SUA, Malaezia sau Africa de Sud.

 

Nici de această dată românii noştrii nu ne-au oferit prea mari satisfacţii. Petruţ Florescu şi Dionisios Marcu nu au reuşit să se califice în finală, ocupând după seriile de calificare locurile 36 şi respectiv 42. Dacă Petruţ avut ghinion şi a abandonat, privind de pe margine manşele de calificare 3 şi 4, este mai greu de explicat prestaţia modestă a lui Denis care, după un loc 9 în prima manşe, nu a mai reuşit să treacă peste locul 20 în trei din cele patru hit-uri de calificare.

 

Tomi Drăgan s-a clasat ceva mai bine la cea mai grea şi cea mai populată clasă, KF2 unde a încheiat finala pe locul 29. Stranie, în evoluţia lui Tomi, a fost lipsa de constanţă. După un modest loc 51 în calificările cronometrate, Tomi ne-a redat speranţa, ocupând poziţii între 9 şi 16 în hit-uri şi „prinzând” finala pe ante-penultimul loc.

 

L-am lăsat la sfârşit pe micuţul Andrei Vajda, tocmai pentru că el a salvat onoarea karting-ului Românesc, deşi, aşa cum o impun ultimele reglementări CIK-FIA, este titularul unei licenţe Italiene. După un „crono” mai modest, încheiat cu al 21-lea timp, din 33 de competitori, Andrei s-a luptat vitejeşte în hit-uri, calificându-se în prefinală în poziţia 22 şi urcând în finală până pe locul 18.

 

Deşi pare modestă clasarea lui Vajda la acestă ultimă etapă, surpriza plăcută este clasarea sa, cu 42 de puncte pe un foarte frumos loc 5 în clasamentul final al ediţiei 2012 a WSK Master Series, ediţie în care „veteranii” Petruţ, Dionisios şi Tomi s-au clasat doar pe locurile 36 cu 2 puncte, 34 cu 4 puncte şi respectiv 33 cu 0 puncte, locuri care sunt mult sub valoarea lor reală.

 

Dar să nu ne grăbim cu concluziile, sezonul de abia a început şi „gladiatorii” noştrii vor mai avea şi alte ocazii de a ne da satisfacţie.

 

Comunicat FRK