Alessandro Zanardi, a câştigat ultima etapă a sezonului din Cupa Mondială de Paraciclism

Alessandro Zanardi (Italia) a dovedit încă o dată că este un sportiv de succes în handbiking: week-end-ul trecut, ambasadorul şi pilotul oficial BMW a obţinut victoria în clasamentul general al Cupei Mondiale de Paraciclism 2014, concurând în categoria MH5 (handbike masculin). Pe lângă acest succes, el a fost învingător şi cu echipa de paraciclism a Italiei, câştigând Cupa Mondială pentru echipe. Cupa Mondială este organizată de UCI (Union Cycliste Internationale / Uniunea Ciclistă Internaţională), iar finala sezonului 2014 a avut loc în localitatea spaniolă Segovia. În categoria MH5 au fost organizate trei curse: vineri a avut loc proba de contratimp (22 de kilometri), sâmbătă a fost cea de fond (60 de kilometri), iar duminică s-a desfăşurat ştafeta echipelor (4 x 1 kilometru).

Alessandro_Zanardi_Cupa_Mondiala_de_Paraciclism_Segovia_medium_1600x1066 (1)

În proba de contratimp de vineri, Zanardi a încheiat pe locul al treilea, în urma învingătorului Tim de Vries (Olanda) şi a ocupantului poziţiei a doua, Stuart Tripp (Australia). În cursa de fond de sâmbătă, italianul în vârstă de 47 de ani a cunoscut din nou gustul succesului. Ultima parte a traseului de 60 de kilometri a fost o secţiune de 800 de metri în urcare. La intrarea în această zonă, Zanardi era al patrulea, dar, după un final în forţă, a preluat conducerea şi a reuşit să pună un interval-tampon între el şi urmăritorii săi, trecând linia de sosire cu un avans de opt secunde. Prin aceasta, Zanardi şi-a asigurat atât victoria în cursă, cât şi câştigarea clasamentului general al Cupei Mondiale.

 

Pentru a încheia week-endul victorios, Zanardi şi coechipierii Vittorio Podestà şi Luca Mazzone (ambii din Italia) au obţinut victoria în proba de ştafetă ce a avut loc duminică, sărbătorind totodată şi câştigarea Cupei Mondiale în clasamentul pe echipe. Ultima etapă din Cupa Mondială a fost cea din urmă competiţie de paraciclism înainte de Campionatele Mondiale ce vor avea loc la finalul lunii August, acolo unde Zanardi va încerca să-şi păstreze titlurile mondiale în probele de contratimp şi fond.

Alessandro_Zanardi_Cupa_Mondiala_de_Paraciclism_Segovia_medium_1600x1066

A fost un week-end foarte bun şi sunt fericit că am câştigat Cupa Mondială“, a declarat Zanardi. “Nu am fost foarte mulţumit după contratimp, nu m-am simţit la 100% din potenţial. În alte zile aş fi fost foarte mulţumit cu o clasare pe podium, dar de această dată am fost un pic dezamăgit. Am fost bucuros pentru ceilalţi doi băieţi pentru că suntem prieteni buni. În cursa de fond, m-am surprins şi pe mine pentru că a fost o întrecere foarte grea şi foarte disputată, aşa că nu mă aşteptam să închei cu un avans de opt secunde. După care a urmat câştigarea Cupei Mondiale alături de coechipierii mei, aşa că a fost completarea perfectă a week-end-ului. Acum, următorul pas va fi Campionatul Mondial, care va fi foarte dificil pentru că am văzut în acest week-end că nivelul este foarte ridicat şi toţi adversarii sunt foarte competitivi. Mă voi întoarce acasă şi voi continua pregătirea intensă pentru că vreau să-mi păstrez ambele titluri. Fără îndoială, am foarte mult de muncit.

 

Campionatul Mondial de Paraciclism va avea loc între 28 august şi 1 septembrie, la Greenville (SUA). În week-end-ul dinainte, Zanardi va reveni în cockpitul BMW Z4 GT3. Între 22 şi 24 august, pilotul oficial BMW va concura în cea de-a patra etapă a sezonului 2014 din Blancpain Sprint Series, pe Slovakia Ring în apropiere de Bratislava (Slovacia).