BMW Team RLL a luptat pana in ultima secunda la Daytona 24H

BMW Team RLL a ocupat locurile al doilea şi al patrulea la cea de-a 53 ediţie a cursei de 24 de ore de la Daytona. Acest an a marcat a 40-a aniversare de la prima cursă la care BMW Motorsport a participat în America de Nord şi începutul aventurii legendarului BMW 3.0 CSL în sezonul 1975 din IMSA.

BMW 3.0 CSL 1

Cu numerele de concurs alese pentru a omagia acel model, #25 BMW Z4 GTLM a încheiat pe locul al doilea, iar #24 BMW Z4 GTLM a trecut linia de sosire în poziţia a patra. Aflaţi la volanul maşinii #25, Bill Auberlen (SUA), Augusto Farfus (Brazilia), Bruno Spengler (Canada) şi Dirk Werner (Germania) au parcurs, la capătul clasicei curse de anduranţă, 725 de tururi pe circuitul clasic (3,56 mile / 9,04 km, 12 viraje) de pe Daytona International Speedway.

Daytona

 

Werner, cel aflat la final în cockpit, a trecut linia de sosire la doar 0,478 secunde în urma câştigătorului, #3 Corvette. Echipajul cu numărul 24, format din John Edwards (SUA), Jens Klingmann (Germania), Lucas Luhr (Germania) şi Graham Rahal (SUA), a încheiat la 24 de tururi, ca urmare a unui accident suferit după nouă ore din cursă.

BMW Daytona 24h

Anul trecut, echipa a încheiat pe aceleaşi poziţii prima etapă din United SportsCar Championship (USCC), desfăşurată la Daytona, şi, ca urmare a unei alte clasări pe podium la Sebring (SUA), a condus clasamentul în prima parte a sezonului 2014.

 

 

Declaraţii cu cursa de 24 de ore de la Daytona
Jens Marquardt (director BMW Motorsport):
În ultimele 10-15 minute, cursa a fost extrem de tensionată. Ultima neutralizare a venit la momentul potrivit pentru noi, aşa că am fost norocoşi în cele din urmă. Trebuie să felicit pe toţi cei care au fost implicaţi aici, dar şi la München de-a lungul iernii pentru că au obţinut o asemenea viteză maximă pentru BMW Z4 GTLM, lucru care ne-a lipsit anul trecut. Fără îndoială, îmbunătăţirea este evidentă. Încă nu suntem la potenţial maxim, dar băieţii au avut la dispoziţie maşina cu care să se poată lupta pentru victorie, iar pentru acest aspect îi felicit pe toţi piloţii şi întreaga echipă. Au luptat din greu şi au meritat locul al doilea. Aş fi fost foarte fericit cu o victorie, dar să te afli la doar o jumătate de secundă la final este un rezultat de care putem fi mândri. Locurile al doilea şi al patrulea înseamnă un start fantastic ăentru sezonul 2015 şi a 40-a aniversare a prezenţei BMW aici.

 

Bobby Rahal (Team Principal, BMW Team RLL):
Toţi piloţii au făcut o treabă excelentă în maşinile pe care le-au condus. Sincer, ei au făcut tot ceea ce le-am cerut. Sunt tot mai aproape în fiecare an. Poate că data viitoare vom urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Daytona.

 

Dirk Werner (#25 BMW Z4 GTLM, locul al doilea):
Să ai aşa final de cursă este plăcut. În ultimele tururi, amândoi am fost la limită. Am încercat tot ce a fost posibil, dar nu a fost suficient – chiar dacă am fost foarte aproape. Cred că echipa poate fi foarte fericită cu tot ceea ce am obţinut în această cursă de 24 de ore şi cu performanţele echipei, ceea ce se datorează muncii depuse de BMW pe parcursul iernii. Aşa că sunt optimist pentru restul sezonului şi deja sunt nerăbdător pentru următoarea cursă. Mulţumesc tuturor celor implicaţi, coechipierilor şi întregii echipe.

 

Bill Auberlen (#25 BMW Z4 GTLM, locul al doilea):
A fost un final teribil. Este al doilea an la rând în care încheiem pe locul al doilea. Anul trecut am fost la 2,5 secunde de câştigători – de această dată, Dirk a încheiat la mai puţin de o jumătate de secundă. A fost fantastic. Toată lumea s-a implicat şi am obţinut cel mai bun rezultat posibil. Jos pălăria pentru toţi băieţii din echipă – merită această recunoaştere.

BMW USCC

Augusto Farfus (#25 BMW Z4 GTLM, locul al doilea):
Ultimul tronson a fost, practic, precum o sesiune de calificări şi una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. Am urcat în cockpit şi, ştiind că este ultimul meu tronson în această cursă, am dat tot ce am putut.

 

Bruno Spengler (#25 BMW Z4 GTLM, locul al doilea):
Prima mea cursă de 24 de ore cu o maşină şi sunt pe locul al doilea. Sunt cât se poate de fericit pentru aceasta. A trebuit să învăţ multe lucruri pentru acest eveniment – în special să mă adaptez la pneurile mai reci pe timpul nopţii. Erau multe maşini de jur-împrejur şi a trebuit să le depăşesc fără să mă implic în incidente. A fost o experienţă deosebită. Aş vrea să nu fi făcut acea mică eroare la depăşire. Cred că acolo a ieşit la iveală caracterul meu de sprinter, dar am reuşit să revin pe circuit şi să gestionez bine situaţia. Dirk a avut o evoluţie fantastică şi a pus presiune pe modelul Corvette din faţa noastră, dar, din păcate, nu a fost suficient timp pentru a-l depăşi – oricum, a fost superb. A fost o experienţă superbă şi sper să o pot repeta.