Buzăul face un nou pas spre statutul de gazdă a unei etape din Campionatul Mondial de Enduro

Dacă Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu de hard-enduro a lumii s-a încheiat săptămâa trecută la Sibiu, România devine un punct şi mai fierbinte pe harta acestui spectaculos sport, prin etapa de Campion Mondial de Enduro, care urmează a se desfăşura la Buzău, în 2011.

La sfârşitul săptămânii trecute, Alain Blanchard, manager ABC Communication, compania promotoare a Campionatului Mondial de Enduro, s-a aflat în România, la o invitaţie venită din partea Federaţiei Române de Motociclism, pentru a valida organizarea Marelui Premiu al României (9-10 iulie 2011). “Organizatorul acestei etape, Florin Radu şi dinamica sa echipă de la Extreme Adventure Buzău au o experienţă bogată în coordonarea competiţiilor auto-moto, autorităţile locale, în frunte cu primarul  Constantin Boşcodeală sunt foarte implicate în realizarea acestui proiect, iar stafful Federaţiei Române de Motociclism este extrem de motivat. Nimic nu lipseşte la Buzău pentru succesul Grand Prix of Romania, în 2011”, a declarat Alain Blanchard.

Municipiul Buzău are multe puncte forte pentru organizarea etapei de Campionat Mondial de Enduro, remarcate de promotorul acestei competiţii: piaţa Dacia, un loc excelent pentru găzduirea paddock-ului, reţeaua de hoteluri bine pusă la punct,  mulţi tineri interesaţi de sport, trasee splendide pentru enduro care combină provocările de ordin tehnic cu peisaje superbe şi nu în ultimul rând o moştenire culturală valoroasă.

Invitat în Bucureşti de către Doian Melinte, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Alain Blanchard a putut constata interesul şi pasiunea cu care descriu organizarea Grand Prix-ului românesc de enduro, care urmează să fie confirmat oficial în octombrie de către congresul Federaţiei Internaţionale de Motociclism care va avea loc la Macau, în octombrie.

Marc Sandu