Campioana la fete, Sorina Sandu îsi propune sa ajunga la nivelul pilotilor profesionisti de enduro

Experienţa participării în Campionatul European de Enduro a fost una dură pentru Sorina Sandu, campioană a României şi a Europei de Est, dar nu lipsită de învăţăminte. După ce a participat la etapele din Franţa, Polonia, şi Italia, Sorina a decis să nu mai participe la etapa finală din Portugalia şi să se concentreze pe antrenamente. Etapa care a determinat-o să ia această hotărâre a fost cea din Italia, desfăşurată la Val Nizza, pe 17 şi 18 iulie.

După ce am parcurs două tururi în prima zi, a trebuit să mă opresc, pentru că nu mai puteam respira. La consultul medical mi s-a descoprit o infecţie respiratorie şi a trebuit să iau foarte multe antibiotice. Am analizat cursele de până acum şi am decis că atâta vreme cât încă îmi pun problema dacă pot termina traseul nu este realist să continui participarea în Campionatul European. Acum mă interesează doar să fiu într-o formă mai bună, pentru a mă putea antrena cât mai mult”, a declarat Sorina Sandu.

Sorina Sandu a obţinut 14 puncte în Campionatul European de Enduro, fiind prima româncă care participă la o competiţie de acest nivel, alături de sportivii Ervin Kovacs şi Tudorel Cristea. Trebuie menţionat faptul că în Campionatul European de Enduro, fetele concurează pe acelaşi traseu ca şi băieţii, reuşind nu de puţine ori chiar să scoată timpi mai buni! “Mi-a devenit limpede că pentru a obţine rezultate satisfăcătoare în Campionatul European de Enduro, trebuie să ajung la nivelul piloţilor care la noi concurează la clasa A”, spune Sorina Sandu. De altfel, ambiţioasa sportivă are deja în palmares un titlu de campion la clasa B, obţinut în 2009.

Marc Sandu