Dacia Duster “No Limit” prezenta in Romania

Marti, 11 octombrie, Jean Philippe Dayraut a fost prezent alaturi de prototipul Dacia Duster “No Limit” la volanul caruia a obtinut locul al treilea in cursa de viteza in coasta de la Pikes Peak, la Centrul Tehnic Titu. Pilotul francez a sustinut o  conferinta de presa, urmata de o scurta demonstratie cu modelul Duster “No Limit” .

 

Jean Philippe Dayraut a declarat dupa eveniment: “Aş dori în primul rând să mulţumesc reprezentanţilor Dacia pentru că m-au invitat la acest centru de teste, care este foarte spectaculos, incredibil de modern, şi sunt foarte mândru că am putut să conduc Duster „No Limit” pe acest circuit. Vă voi povesti puţin cum s-a desfăşurat această aventură (Pikes Peak International Hill Climb). Pentru mine, participarea la cursa de la Pikes Peak a însemnat împlinirea unui vis. Putem spune că a participa la această cursă şi a urca pe muntele Pikes Peak cu un vehicul 4×4 – poate cel mai puternic vehicul 4×4 care există în prezent, pentru că maşina are 850 CP şi o masă de numai 950 kg – se poate compara din punct de vedere al performanţei cu o cursă de Formula 1, la care participă maşini cu motorizări la fel de performante, dar mult mai uşoare. Avantajul nostru este că dispunem de tracţiune integrală (pe Duster „No Limit”), fapt care ne permite să putem depăşi puterea la sol. În ceea ce priveşte accelerarea, procesul este similar celui din Formula 1, doar că la Pikes Peak circuitul este pe un drum de munte, iar pilotul trebuie să-şi modifice considerabil comportamentul la volan.”

 

In 2012, Jean Philippe Dayraut va fi din nou prezent in cursa de la Pikes Peak alaturi de acelasi model Duster “No Limit” obiectivul declarat fiind clasarea pe locul 1. Masina va suferi doar cateva modificari la partea de aerodinamica conform declaratiilor pilotului francez.

 

[nggallery id=220]