Formula Student si Echipa BlueStreamline

Formula Student este o competitie internationala, care se adreseaza tuturor universitatilor din lume si reprezinta oportunitatea, pe care studentii o au, de a invata si a-si dezvolta aptitudinile in domeniul ingineriei. Competitia da posibilitatea studentilor sa proiecteze,  construiasca, promoveze, dezvolte si  sa concureze cu un mic monopost de curse. Masina trebuie sa fie performanta din toate punctele de vedere acceleratie, franare si manevrabilitate, costuri de intretinere mici si fiabilitate, cam toate ingredientele pentru o adevarata masina de curse.

 

Programul este creat pentru a instrui tinerii pentru o eventuala cariera in motorsport, industria automobila sau alte domenii de inginerie si, totodata, sa dobandeasca cunostinte practice, despre ce inseamna marketing, managementul unui proiect si alte activitati legate de prezentare si promovarea unui proiect.

 

In competitie s-au inscris un numar de aproximativ 120 de participanti de la universitatile din Daemarca, Germania, Spania, Marea Britanie, Franta, Ungaria, Slovacia, Italia, Egipt, Olanda India, Polonia, Austria, Canada, Croatia si Romania.

 

Da, intradevar,un grup de tineri studenti entuziasti de la Universitatea Transilvania din Brasov, participa alaturi de alti tineri din alte tari, la aceasta competitie de motorsport.

 

Echipa BlueStreamline este formata din tineri de la specializari diferite precum Autovehicule Rutiere, Design, Inginerie Mecanica si Marketing din cadrul universitatii, scopul lor comun fiind monopostul de concurs.

Paltinisanu Ciprian, Platona Horia, Patrunjel Alexandru, Totu Vlad, Stanescu Angela, Moldovan Doriana, Zorgel Zoltan, Marius Bogdan Petricica, Marius Moldovan, Pandaru Robert, Craita Alexandru, Mihai Marinescu, Andrei Kerekes, Andrei Tudosia, acestea sunt numele celor care alcatuiesc echipa Blue Streamline, echipa care a participat in 2009 la cursa desfasurata pe circuitul de la Silverstone. 

 

Date tehnice despre monopost

BS09 Fisa Tehnica
Clasa : Clasa 1
Numarul masinii : 111
Lungime, latime, inaltime, ampatament : 2592mm/1377mm/1174mm/1599mm
Ecartament (fata/spate) : 1200mm / 1200mm
Greutate incluzand soferul de 68 kg (fata/spate) : 143kg/154kg
Suspensie (fata/spate): Brate in forma de A inegale.De tip push rod care actioneaza orizontal un amortizor si un arc
Pneuri (fata/spate): R25B 20.5×7-13″ Hoosier
Roti (fata/spate): 13″x7″ OZ Racing Aluminiu aliat
Frane (fata/spate) : Etriere ISR cu 4 pistoane, 4 discuri de frana, semi-flotante, , 220 mm diametru
Constructia sasiului : sasiu tubular din otel cu panouri de materiale compozite
Engine: 2007 Honda CBR 600 RR
Cursa/alezaj/numar cilindri/cmc : 67.0 mm cursa / 42.5 mm alezaj / 4 cilindri / 599 cmc
Combustibil : Benzina fara Pb cu cifra octanica 98
Sistem de combustibil : sistem secvential de injectie Honda
Transmisie : prin lant
Diferential : Drexler cu alunecare limitata
Raport transmitere : 3.46:1

Mai multe informatii puteti gasi accesand site-ul echipei www.bluestreamline.ro