Fraţii Răduţă oferă un regal off-road în jurul Bucureştiului

Julian Răduţă (Top Cross TCS Ciolpani) a câştigat clasa A a etapei cu numărul trei din Campionatul Naţional de Endurocros, desfăşurată sâmbătă, 8 mai, în organizarea Dual Racing Team Bucureşti şi Top Cross TCS.. A doua zi, pilotul Top Cross TCS s-a prezentat la etapa trei din Campionatul Naţional de Motocros, defăşurată la Băicoi, în organizarea clubului Racing Team Băicoi, ieşind învingător la clasa MX2.  Adrian Răduţă nu s-a lăsat mai prejos, câştigând detaşat clasa MX1, a competiţiei de motocros de la Băicoi.

Ca orice concurs de endurocros, competiţia de la Ciolpani a combinat traseul de motocros, cu mai multe obstacole artificiale, care au testat abilităţile tehnice ale piloţilor, plus un parcurs de câţiva kilometri creionat pe malul râului Ialomiţa. “Am luat un avans considerabil in prima parte a cursei, dupa care am mers mai lejer pentru a evita orice accidentare. A doua zi, urma să particip la etapa de motocros la Baicoi, asa ca aceasta cursa a fost un bun antrenament. Pe partea de motocros a traseului am tras tare, am mers in ritmul meu, cu sarituri complete pe toate trambulinele, iar in rest, am abordat traseul in stil enduro. A fost o cursa foarte frumoasă a declarat Julian Răduţă imediat după finalul competiţei. Pe locul doi s-a clasat multiplul campion de motociclism Florian Pop (MTP Racing Târgu Mureş), iar pe locul trei Ionuţ Cojanu (Vectra Racing).

Competiţia desfăşurată la Băicoi este primul concurs de motocros organizat în această localitate, după ce anul trecut aici a avut loc o cupă, necesară omologării circuitului. Fraţii Răduţă s-au impus la clasele MX1 şi MX2. La MX 1, pe locul doi s-a clasat Andre Gregoire (Speed Racing Timişoara), iar pe trei Ionuţ Cojanu, un alt sportiv care aleargă atât la motocros cât şi la endurocros. Campionul en-titre la MX2, Isztvan Balasz (Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc) s-a clasat pe locul doi, urmat de un alt pilot TOP Cross TCS, Cătălin Corbea.

Circuitul de la Băicoi este un circuit foarte rapid, nu a fost o cursă grea, am luat-o ca pe un antrenament, sunt foarte mulţumit de rezultatele colegilor mei de echipă, Ionuţ Corbea, locul I la 85 cmc şi Alin Grădinariu, locul I la 65 cmc” a declarat Adrian Răduţa vis a vis de cursa de la Băicoi.

Marc Sandu
PR Federatia Romana de Motociclism