Noul Audi R18 e-tron quattro

Chiar daca poarta acelasi nume ca anul trecut, modelul este unul absolut nou, tehnologia fiind de ultima generatie. R18 e-tron quattro – 2014 este cel mai complex model de competitie construit de Audi pana in prezent. Fiecare componenta a modelului pentru categoria LMP1 a fost reproiectata datorita noilor reglementari tehnice ale acestei categorii care vor intra in vigoare incepand cu anul urmator.

Audi R18 e-tron quattro

Ceea ce se incearca la Le Mans in acest an este ca masinile sa obtina aceeasi timpi din anii precedenti insa cu o energie considerabil redusa. Noul R18 e-tron quattro va beneficia de:

– un motor V6 TDI imbunatatit, pozitionat central cu transmiterea puterii la axa spate

-sistem hybrid e-tron quattro pentru axa fata (ERS-K – Energy Recovery System Kinetic, un sistem care va stoca energia kinetica) 

-sistem cu volanta optimizat pentru stocarea energiei

– ERS-H – Energy Recovery System Heat, un sistem care stocheaza energie obtinuta din caldura emanata, turbina de la motorul cu combustie interna este legata la un sistem electric care transforma energia termica de la gazele evacuarii in energie electrica, de exemplu ataunci cand presiunea in turbina este maxima

Audi R18 e-tron quattro

Aerodinamica a avut si ea de suferit modelul fiind acum mai inalt cu 20 milimetri iar cockpit-ul este mai mare in dimensiuni si mult mai sigur, iar podeaua este mai subtire. Folosirea gazelor de evacuare in zona difuzorului de aer spate a fost interzisa. Pentru prima oara sunt prevazute “ancore” pentru roti ansamblul suspensiei fata fiind legat de monococa iar sistemul suspensiei spate de sasiu. Aceste ancore pot suporta o tensiune de 90KN echivalentul a 9 tone.

Audi R18 e-tron quattro

Cu succesul obtinut cu vechiul R18 e-tron quattro anul trecut la Le Mans si in WEC, Audi Sport nu vizeaza altceva decat o noua victorie in celebra cursa, precum si castigarea celor 3 titluri in WEC (World Endurance Championship) la piloti, constructori si echipe.