Porsche 919 hybrid continua traditia

Porsche 917 reprezinta un simbol al motorsportului care a dominat scena competitiilor in anii ’70 precum Le Mans si CanAm. Firma din Stuttgart a reusit sa castige cu 917 doi ani la rand celebra cursa Le Mans 24H in 1970 si 1971, iar modelul a cunoscut nu mai putin de 11 variante, cea mai puternica fiind Porsche 917/30 care dezvolta 1100 cp pentru competitia CanAm, unde in cele din urma a fost interzis fiind considerat mult prea puternic.  

 GOODWOOD-FESTIVAL-OF-SPEED-2013-MOTORSPORTNEWS.RO-EXTREME-TATTOO-FORT-WILLIAM-GABI-TOMESCU-211

Dupa 16 ani de absenta, insa cu recordul de victorii in buzunar (16), Porsche revine in cursa de 24H de la Le Mans. Modelul cu care Porsche va fi prezent la categoria regina LMP1 a fost botezat “Porsche 919 hybrid” si cu aceasta ocazie au fost anuntati si ultimii doi piloti ai echipei pentru acest program. Brendon Hartley si Marc Lieb se alatura celor patru piloti anunatati anterior de catre cei de la Porsche: Timo Bernhard, Romain Dumas, Neel Jani si Mark Webber. 

Porsche 919 hybrid

Wolfgang Hatz, responsabil de programul de cercetare si dezvoltare al celor de la Porsche, declara: “Suntem foarte mandri de echipa noastra de piloti, trei dintre ei provenind chiar din curtea noastra, doi dintre ei fiind la un moment dat piloti juniori in programul Porsche. Numele modelului 919 hybrid continua traditia modelului castigator la Le Mans si face trimitere si la 918 Spyder care reprezinta angajamentul comapaniei noastre catre viitoarea tehnologie hybrid.”