Mani Gyenes a fost trădat de cutia de viteze

În cea de a patra etapă a Raliului Tunisiei, Nekrif – Ksar Ghilane, cutia de viteze a motocicletei pilotata de Mani Gyenes a cedat. Sătmăreanul a reuşit să ajungă la finiş, însă a pierdut victoria de la clasa Producţie. Marcel Butuza a terminat ziua pe locul 3 la clasa Producţie, iar Alex Gârbacea a fost al şaselea.

După furtuna din ziua precedentă, care a continuat până astăzi la răsăritul soarelui, Raliul Tunisiei a reuşit să îşi urmeze programul iniţial. Etapa a4-a a avut incluese treceri prin dune, ued-uri şi porţiuni extrem de rapide, însă pentru Mani Gyenes a fost cea mai difícilă de până acum. Sătmăreanul a ajuns cu greu la finişul probei speciale pentru că la kilometrul 200 cutia de viteze a motocicletei sale a cedat, fiind nevoit să ruleze doar în treapta a doua. Din păcate, acest incident l-a scos pe Mani din lupta pentru victoria de la clasa Producţie. Înainte de etapa a patra Mani se afla în poziţia de lider şi  era privit ca principal favorit după ce în octombrie 2009 a câştigat Raliul Marocului.

Chiar dacă în cele din urmă a înregistrat al 8-lea timp al zilei la această clasă şi în prezent se află pe locul 3, Mani este nevoit să schimbe întregul bloc motor şi astfel va primii o penalizare – cel mai probabil de 15 minute – şi va trece la clasa SuperProducţie.

Mani Gyenes: “Pentru mine raliul s-a terminat chiar dacă se schimbă motorul şi voi continua şi în următoarele două zile. Îmi doream să câştig pentru că am avut un ritm bun în toate etapele anterioare şi este prima dată când concurez în Raliul Tunisiei. Acum, aştept decizia reprezentanţilor FIM legată de minutele de penalizare pe care le voi primii pentru schimbarea clasei şi sper ca în etapele următoare să nu mai am probleme”.

 

Marcel Butuza: “Aş fi vrut să avem mai multe dune astăzi pentru că pe ansamblu proba a fost una rapidă, chiar dacă în cei 280 de km am întâlnit şi ueduri şi am rulat într-un erg. Îmi pare foarte rău pentru Mani pentru că merita să câştige acest raliu”.

Alex Gârbacea: “Am fost mai rapid astăzi şi mi-a plăcut proba doar că în zona de final am avut o mică problemă cu navigaţia”.

Raliul Tunisiei se apropie de final mai sunt două etape, iar mâine este prevăzută o probă specială de 180 km, fiind programată bucla Ksar Ghilane.

Clasament general etapa 4 – provizoriu

1. Marc Coma           KTM 690 Rally

2. Chalecoo Lopez    Aprilia 450

3. Jakub Przygonski   Yamaha 450

…………………………………

9. Marcel Butuza       KTM 690 Rally

…………………………………….

12. Alex Gârbacea    KTM 690 Rally

…………………………………….

15. Mani Gyenes       KTM 690 Rally

Clasament general după 4- etape

1. Chalecoo Lopez       Aprilia 450

2. Jakub Przygonski      KTM 690 Rally

3. Marc Coma              KTM 690 Rally

……………………………………….

9. Mani Gyenes            KTM 690 Rally

10. Marcel Butuza        KTM 690 Rally

……………………………………………………

13. Alex Gârbacea       KTM 690 Rally

credit foto: Vectra Racing

Renatta Stepanov

Media Relations Vectra Racing