Michelin se implica activ in siguranta rutiera

Nivelul alarmant al accidentelor rutiere inregistrat de Romania in ultimii ani i-au determinat pe cei de la Michelin Romania sa organizeze zilele trecute la Bucuresti un seminar interactiv impreuna cu reprezentantii mai multor cluburi automobilistice si websituri specializate, in care s-au discutat indelung eventuale solutii si propuneri pentru imbunatatirea sigurantei participantilor la trafic. 

 

Pentru ca sezonul rece deja a inceput sa se instaleze in tara noastra, reprezentantii Michelin ne-au vorbit despre folosirea anvelopelor adecvate acestui sezon precum si despre securitatea si performanta pe care acestea le ofera. Soferii trebuie sa constientizeze ca siguranta lor si a celorlalti participanti la trafic este primordiala, iar folosirea unor pneuri adecvate sezonului rece poate face diferenta dintre o franare eficienta la timp si una care poate pune in pericol viata dumneavoastra si a altor participanti la trafic. Controlul automobilului, viteza adecvata conditiilor de trafic si vigilenta soferilor sunt si ele principale caracteristici a unei deplasari cu automobilul in siguranta.

 

Pietonii, care reprezinta si ei o mare parte a participantilor la trafic, trebuie si ei sa constientizeze implicarea pe care o au in trafic si trebuie sa fie responsabili pentru deciziile luate. De altfel principala cauza a accidentelor din Romania o constituie indisciplina pietonilor, cauza mai mare ca si procent decat viteza neadaptata a soferilor la trafic.

 

Pe site-ul  Michelin.ro sunt prezentate o serie de sugestii si sfaturi extrem de utile pentru a ajuta soferii in a efectua deplasari intr-o deplina siguranta a lor si a familiilor lor, in special in sezonul rece, atunci cand traficul este mai dificil. Presiunea in pneuri, franarea, abordarea virajelor sunt doar cateva dintre sfaturile foarte utile pe care le puteti gasi in orice moment impartasite de specialisti. Sfaturile celor de la Michelin nu se opresc aici si cei care doresc sa achizioneze o anvelopa noua pot afla ce trebuie sa urmareasca atunci cand vor sa faca o astfel de achizitie. Noua etichetare intrata in vigoare in acest an a pneurilor este explicata in detaliu, existand si un ghid in acest sens.