Sibiul da startul Campionatului National Individual de Speedway in 2013

Sambata, 13 aprilie, pe pista Vointa din Sibiu va avea loc prima etapa din Campionatul National Individual de Speedway. Competitia va debuta la orele 14.00 si va incepe in mod clasic cu competitia dedicata  juniorilor fiind urmata de competitia dedicata seniorilor.

CS Vointa Sibiu

Cluburile care si-au anuntat participarea la aceasta prima etapa sunt deja binecunoscutele CSM Braila, CSTA Bucuresti, CS Vointa Sibiu precum si sportivii din Bulgaria care au impresionat de fiecare data in anii precedenti.

 

Etapa care va deschide sezonul 2013 este organizata de CS Vointa Sibiu care va alinia la start doi sportivi Daniel Dangl si Nicolae Dragoman. CSTA Bucuresti vine la Sibiu cu patru piloti Marian Cojocaru, Marian Gheorghe, Eugen Iancu, Mihai Mehedintu, iar bulgarii vin cu o echipa alcatuita din trei sportivi Milen Manev, Chavdar Chernev si Daniel Petrov.

Sibiu Speedway

Cea mai mare echipa este cea de la Braila si este formata din Toma Alexandru campion en-titre, Popa Fanel, Popa Sorin, Popa Stefan, Florin Barabasu, Ionel Valeanu, Stanel Gheorghe, Cristian Dragu si Adrian Negoita.

 

Motocicletele folosite au un motor de 500cmc care dezvolta aproximativ 70cp, nu au frane si nici cutie de viteze cu mai multe trepte. Motocicleta se controleaza din acceleratie si ambreiaj, iar stilul de pilotaj este extrem de spectaculos virajele abordandu-se in derapaj controlat, uneori sportivii ajutandu-se de piciorul stang care este incaltat cu un papuc de metal, pentru echilibru.  

Speedway

Seniorii vor alerga in formula clasica 16+2 sportivi (rezerve) cu 20 de manse (o mansa inseamna 4 ture de stadion) cate 4 piloti la start.

 

Articol realizat cu sprijinul Motospeed.ro

One thought on “Sibiul da startul Campionatului National Individual de Speedway in 2013”

Comments are closed.