Peugeot 908 Hybrid4 in premiera mondiala la Geneva

Tehnologia hybrida isi face din ce in ce mai mult aparitia in lumea curselor, majoritatea pilotilor care au avut ocazia de a incerca aceste masini fiind incantati de surplusul de putere oferit de sistemele de inmagazinare a energiei cinetice.

Noul model al celor de la Peugeot a fost construit in conformitate cu ultimele reglementari ale curselor de anduranta si inglobeaza tehnologia combinata a motoarelor diesel cat si puterea electrica. Inca din anul 2008 Peugeot a prezentat la Silverstone modelul demonstrativ hybrid, care a constituit baza de dezvoltare pentru actualul model 908 Hybrid4. Sistemul implementat in noul model recupereaza si inmagazineaza energia cinetica in momentul franarii, energie eliberata automat in momentul accelerarii ce este transmisa trenului spate al masinii.

Sistemul ofera 60kw (80 cp) din energia de 500kj ce este inmagazinata in baterii lithium – ion, un surplus de putere ce este eliberat automat (nu prin folosirea sistemului “push to pass”). De asemenea pe linia boxelor este posibil ca masina sa functioneze exclusiv in modul electric, acesta fiind modul care va fi folosit pentru omologarea masinii.  Masina va efectua primul test la sfarsitul lunii martie pe circuitul de casa al celor de la Peugeot si oficial cu ocazia pre-testului pentru LeMans 24H in data de 24 aprilie 2011.

Peugeot 908 Hybrid4 – Specificatii tehnice

Motor: Diesel, V8 HDi FAP 3.7 l, 550cp

Sasiu: carbon monococa

Sistemul Hybrid: 60kw (80cp), eliberare automata a energiei in momentul accelerarii la puntea spate

Dimensiuni:lungime- 4,640mm,

latime- 2,000mm,

ampatament 2,950mm

inaltime – 1,030mm,

masa- 900kg