Peugeot revine in Dakar

4 ani consecutiv Peugeot a dominat Dakar-ul reusind sa castige celebrul rally raid in perioada 1987-1990. Cele doua modele folosite atunci au fost 205 T16 si 405 T16, iar pilotii care au adus victoria in tabara francezilor au fost Ari Vatanen si Juha Kankkunen. 

 205_T16_dakar

Dupa succesul programului de la Pikes Peak din 2013 cu Peugeot 208 T16, Bruno Famin, directorul Peugeot Sport, a declarat ca se analizeaza mai multe variante de implicare in diverse competitii evenimente urmand ca cea mai buna sa fie aleasa. Si se pare ca aceasta a fost aleasa, Peugeot dezvaluind astazi un scurt filmulet prin care oficializeaza zvonurile aparute spre sfarsitul anului trecut. Modelul 208 T16 are cele mai mari sanse de a fi modelul folosit in Dakar 2015 calcand pe urmele lasate in istoria motorsportului de 405 T16 model castigator in Pikes Peak si Dakar. Insa pana atunci modelul 208 T16 Pikes Peak va fi folosit de Sebastien Loeb inca odata pentru a bate recordul traseului din cadrul Goodwood Festival of Speed.

 FenouilParisDakar1990Peugeot10-vi

Se pare ca Loeb va fi principalul pilot al echipei mai ales ca Red Bull apare ca principal sponsor in ecuatie, iar Carlos Sainz, care a castigat Dakar-ul in 2010, a semnat un contract cu Peugeot Sport pe trei ani. De asemenea numele lui Stephane Peterhansel a fost des vehiculat el fiind un expert al competitiei Dakar pe care a reusit sa o castige de 6 ori cu motocicleta si de 5 ori cu automobilul. Peterhansel are insa semnat un contract cu echipa X-Raid pentru 2015. Ultimul nume vehiculat este cel al lui Nasser Al Attiyah care s-a aratat deschis ideii, iar alegerea lui de catre cei de la Peugeot s-ar concretiza probabil prin alaturarea unor parteneri puternici din Orientul Mijlociu alaturi de marca franceza