Peugeot se retrage din cursele de anduranta

Stirea a fost anuntata ieri, Peugeot motivand incheierea programului de participare in cursele de anduranta pe fondul crizei economice. Dupa cinci ani de dezvoltare si participare in cursele de anduranta cu modelul 908 HDi FAP, cei de la Peugeot declarau miercuri 18 ianuarie 2012 ca isi vor orienta resursele si eforturile pe vanzarile de automobile in anul 2012.

Cu aparitia unui campionat mondial de anduranta chiar din acest an, probabil pasul facut de catre cei de la Peugeot in ceea ce priveste participarea in cursele de anduranta se poate sa nu fie unul tocmai intelept, insa fara doar si poate singura victorie din 2009 incepand cu anul 2007 a modelului 908 a avut un cuvant greu de spus. Cu siguranta esecul lui Olivier Quesnel de a aduce Peugeot pe primul loc in cursa de 24H de la Le Mans anul trecut a fost infrangerea care a pus capac, dupa ce rivalii de la Audi au ramas cu doar 1 masina in concurs care a reusit victoria si se aflau si la prima aparitie cu modelul R18.    

 

Vestile bune vin insa de la Toyota care deja a testat pe circuitul Paul Ricard modelul hybrid pentru categoria LMP1 care va lua startul in Le Mans 24H. Denumirea modelului se pare ca va fi facuta public spre sfarsitul lunii urmand ca debutul sa si-l faca in cursa de 1000 km de la Spa Francorchamps ce va avea loc in luna mai. Totusi doar o singura masina Toyota va lua startul in acest an in cursele de anduranta.

Cei de la Porsche si-au anuntat si ei revenirea in cursele de anduranta la categoria LMP1 incepand cu anul 2014. Pana in acest moment Porsche detine recordul in cursa Le Mans 24H cu 16 victorii.