Promo Rally 3: test pe zapada pentru pilotii amatori

32 de piloti amatori s-au intrecut in cadrul Promo Rally 3, la prima etapa a seriei alergata pe zapada si gheata. Intrecerea brasoveana a prezentat astfel o noua provocare si un prilej pentru pasionatii conducerii sportive de a-si perfectiona tehnica in conditii de aderenta scazuta.

 

Pentru prima oara de la inaugurarea seriei Promo Rally, concurentii s-au intrecut in trei manse, cele mai bune doua contand pentru stabilirea clasamentelor celor trei clase, precum si a nou-infiintatei cupe diesel. Ionut Ienasel, concurentul care s-a facut remarcat si la Promo Rally 2, fiind premiat cu un curs la scoala Danny Ungur Racing, a profitat de avantajul tractiunii integrale a Audi-ului sau TT quattro si a dominat toate cele trei manse, oprind cronometrul la 2:33.3 in mansa secunda, cel mai bun rezultat al zilei. Astfel, brasoveanul trece pe prima pozitie a clasamentului R3 (>2200 cmc), beneficiind si de problemele lui Cosmin Balan, lider si castigator al Promo Rally 1, cel care a lovit o bordura in mansa a doua si fost nevoit sa isi schimbe masina de concurs. Cu doar 8 puncte pentru Balan, care era pe podium dupa prima mansa, Ienasel trece in frunte cu un avans de 4 puncte, dupa disputarea a trei din cinci etape.

 JupCWkl

La clasa R2, cea a motoarelor intre 1601 si 2200 cmc, s-a impus Alin Mihai Albu, cel care a castigat si editia inaugurala a Cupei Diesel, in timp ce Catalin Ienasel, fratele lui Ionut Ienasel, a fost cel mai rapid la clasa mezina, R1 (<1600 cmc), dupa o lupta stransa cu Roland Biro-Ambrus.

 

Lupta pentru cursurile de pilotaj oferite ca premiu pentru fiecare din castigatorii celor patru clase este deschisa, situatia la varf fiind destul de echilibrata. Invingatorii se dueleaza pentru cursuri cu instructorii Napoca Rally Academy, Giri Rally School, Scoala de pilotaj Hobby Sport – Stefan Vasile si Danny Ungur Racing.

 

Promo Rally este sustinut de Pro-X, partenerul oficial Auto Blic in sezonul 2016, de OMNIASIG Vienna Insurance Group, de partenerul tehnic Cyclon Motorsport si organizat cu sprijinul Clubului Sportiv Scolar Brasovia, al Gruparii de Jandarmi Mobila Brasov, al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, al firmei de ambulanta privata Apel One Med Brasov, al Serviciului Rutier al Politiei Brasov si al Politiei Locale Brasov. Competitia se desfasoara sub egida Asociatiei Judetene de Automobilism Sportiv Brasov si sub tutela Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Ea5ttCA