Robert Muresan a ratat etapa de la Donington Park

Pilotul roman participant in Campionatul Mondial Supersport a ratat startul in cea de-a doua etapa a campionatului datorita unui incident suferit in warm-up.

Robert se afla in top 15 in momentul cand a pierdut fata motocicletei sale la o viteza de peste 100mph in virajul Craner Curves. Robert a scapat nevatamanat insa motocicleta sa a fost serios avariata si datorita regulii din 2011 din campionat conform careia o singura motocicleta poate fi folosita, echipa nu a avut timpul necesar refacerii acesteia pentru cursa.

Robert a declarat: ” Ma simteam foarte bine in warm-up si timpii pe tur erau din ce in ce mai buni. Am prins trafic asa ca am incetinit sa las plutonul sa se distanteze un pic,  astfel partea stanga a pneului s-a racit si cand am inceput sa merg tare din nou pur si simplu motocicleta a plecat de sub mine. Foarte multi piloti de la toate clasele au cazut in acelasi loc in acest weekend, temperatura a fost scazuta si e greu sa mentii partea stanga a pneului la o temperatura ridicata. Sunt dezamagit, este o greseala care ma costa deoarece nu am mai putut participa in cursa, dar deja astept etapa de la Assen sa ma urc din nou in sa. Am invatat mult in acest weekend impreuna cu echipa despre motocicleta, asa ca pentru Assen cu siguranta voi fi intr-o forma mai buna si vrem sa ne batem in top 10.”  

Simon Buckmaster team managerul PTR Romania a declarat: ” Suntem foarte dezamagiti ca Robert nu a participat la Donington, dar accidentul a fost mare si nu am putut reface motocicleta la timp pentru cursa. Intr-o nota pozitiva Robert a aratat ca are talentul si viteza necesara in scurta perioada de timp de cand e alaturi de echipa si fiecare am invatat mai mult despre celalalt. Robert va participa la Assen si va fi mai puternic pentru aceasta experienta.

Pe Robert il vom putea urmari pe 17 aprilie in etapa de la Assen.