Taddy Blazusiak vine la Red Bull Romaniacs

După ce weekendul trecut a câştigat pentru a patra oară Erzberg Rodeo, Taddy Blazusiak vine să îşi testeze limitele în Carpaţi, participând la cea de a şaptea ediţie a Red Bull Romaniacs.

Polonezul, care în ultimii ani a învins muntele de fier (Erzberg Rodeo este un eveniment care se desfăşoară timp de două zile într-o exploatare de minereu de fier din Austria) este specializat în competiţii hard enduro scurte şi de aceea cele cinci zile de la Red Bull Romaniacs sunt o adevărată provocare. La cei 27 de ani, Taddy este deja o legendă la Erzberg Rodeo, competiţia în care pornsec în lupta cu muntele de fier 500 de rideri şi ajung să termine, cum a fost cazul în acest an, doar 15.

Pilotul KTM a reuşit să îl învingă la Erzberg pe Andreas Lettenbichler câştigătorul Red Bull Romaniacs din 2009, însă duelul celor doi continuă în perioada 26-30 iunie, când vor trebui să facă faţă celui mai dificil raliu hard enduro al lumii – Red Bull Romaniacs. Atât Blazusiak cât şi pilotul BMW, Andreas Lettenbichler vor concura la cea mai grea categorie de la Romaniacs, unde printre favoriţii la victorie se află şi Chris Birch, neozeelandezul care anul trecut a ocupat locul 2. Tot la Pro îi vom vedea evoluând şi pe Mani Gyenes – dublu câştigător al Red Bull Romaniacs clasa Expert Team alături de Laszlo Olah şi ocupantul locului doi în 2009 la clasa Expert Single – şi Ioan Tara vice-campion naţional de enduro sezonul trecut.

Cu aproximativ trei săptămâni înainte de startul Red Bull Romaniacs, la competiţie s-au înscris 146 de rideri din 30 de ţări, printre aceştia numărându-se şi echipa TipTil Team formată din Dani Oţil şi Krisztian Nagy. Cei doi vor evolua la clasa Hobby având mari şanse să termine raliul în top 5.

Programul Red Bull Romaniacs

25 iunie – sosirea concurenţilor în Sibiu

– verificări tehnice şi administrative

26 iunie – calificări pentru prolog ora 09:00

– Prolog ora 14:00; în centrul Sibiului

27 iunie – prima zi în munţi; zona accesibilă publicului – în apropiere de Sibiu pe drumul spre Păltiniş

28 iunie – a doua zi în munţi; se ajunge la Petroşani

29 iunie – a treia zi în munţi; revenirea de la Petroşani în Sibiu

30 iunie – ultima zi a raliului; finişul este programat după ora 13:00 în Piaţa Mică din Sibiu

credit foto: Red Bull Photofile

Renatta Stepanov