Dakar 2011 va fi gazduit de Argentina si Chile

Dupa doua editii in America de Sud, organizatorii sunt bucurosi sa anunte ca editia din 2011 a celebrului raliu de anduranta Dakar, va avea loc in Argentina si Chile.

Excelentele relatii create intre cele doua tari, elemente esentiale in acest sport, precum si entuziasmul vazut in randul spectatorilor in ianuarie, a condus la o decizie comuna a echipelor, ca editia 2011 a Dakar sa se desfasoare tot in Argentina si Chile, eveniment ce va avea loc intre 1 si 16 ianuarie.

Secretarul ministrului turismului din Argentina, Enrique Meyer a afirmat: “ faptul ca avem ocazia sa organizam din nou Dakar-ul este un vis implinit. In ultimii 2 ani pe langa faptul ca ne-am implicat in motor-sport, am putut arata lumii ( peste 190 de tari) peisajul tarii noastre precum si bunatatea oamenilor. Suntem foarte mandrii sa organizam din nou acest eveniment important si am lucrat mult in obtinerea acestui rezultat”.

Ministrul sportului din Chile, Ruiz Tagle afirma: “este o onoare pentru noi sa putem fi gazdele acestui eveniment in 2011. Suntem convinsi ca acest eveniment international este modul perfect de a ne prezenta tara si peisajele frumoase intregii lumi. Vrem sa subliniem totodata importanta acestui eveniment intr-un moment in care tara noastra sufera de pe urma cutremurelor. Acest raliu ne va ajuta sa demonstram ca putem trece peste o catastrofa si sa aratam ca Chile este capabila sa mearga inainte”.