Mani Gyenes a câştigat prima etapă din actualul sezon al Campionatului Naţional de Endurocros

În ciuda zăpezii şi a temperaturilor scăzute, sâmbătă 13 martie s-a desfăşurat la Zărneşti, în zona circuitului de motocros, prima etapă din Campionatul Naţional de Endurocros. Pilotul Vectra Racing, Mani Gyenes care are deja trei titluri naţionale la endurocros s-a impus fără probleme devansându-i pe George Cabăl şi Ionuţ Cojanu, piloţi din Campionatul Naţional de Motocros.

Chiar dacă vremea nu a fost proprice pentru endurocros, având în vedere că temperatura maximă a ajuns doar la 1 grad Celsius, peste 30 de sportivi s-au prezentat la Zărneşti pentru a concura în prima etapă din acest sezon. Pe un traseu în care s-a mers atât pe noroi cât şi pe zăpadă, Mani Gyenes a reuşit să se impună în faţa a doi din colegii de la Clubul Sportiv Vectra Zărneşti. Rezultatul din această cursă îi permite pilotului sătmărean să pornească cu un avantaj în sezonul 2010, când doreşte să obţină cel de al patrulea titlu naţional din carieră, în ciuda faptului că va fi nevoit să absenteze de la câteva etape pentru a concura în Campionatul Mondial de Rally Raid.

Mani Gyenes alături de colegii de la Vectra Racing Team Marcel Butuza, Alex Gârbacea şi  Romeo Duicu speră să poată participa la trei din cele şase etape ale sezonului 2010 din Campionatul Mondial de Rally-Raid. Prima din etapele înscrise în calendarul echipei pentru acest an este Raliul Tunisiei programat în perioada 1-7 mai.

Pe lângă raliurile din Africa, care vor fi practic o pregătire pentru Dakar 2011, o parte din membrii echipei vor concura în acest an şi la competiţii precum Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, şi Romanian Extreme Adventure, cea mai lungă săptămână de off-road extrem din Europa .

Renatta Stepanov

Media Relations Vectra Racing Team

www.manigyenes.com

credit foto: Cătălin Stoia/Simcat