BMW Motorsport va alinia opt maşini în DTM din 2013

Din sezonul 2013 BMW Team MTEK va completa formula existentă, un total de opt masini urmand a lua startul pentru constructorul BMW.

 

Întrucât sezonul 2012 din Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) se apropie de final, BMW Motorsport pregăteşte deja stagiunea viitoare: cu începere din 2013, patru echipe BMW vor lupta pentru puncte şi victorii în popularul campionat de turisme. Asemeni BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM şi BMW Team RMG, nou-înfiinţata BMW Team MTEK va concura cu două BMW M3 DTM.

 

Prin mărirea contingentului de la şase la opt maşini, BMW Motorsport îşi intensifică angajamentul faţă de DTM şi va concura la egalitate cu ceilalţi doi constructori reprezentaţi în DTM. Olandezul Ernest Knoors va prelua postul de director al BMW Team MTEK, care are sediul la Garching (Germania), în apropiere de München. Acum că BMW Team MTEK a primit acordul oficial, procesul de  formare va putea avea loc în săptămânile şi lunile următoare.

 

Conceptul nostru de a alinia trei echipe cu statut egal s-a dovedit a fi varianta ideală pentru sezonul de debut“, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. “Rezultatele foarte bune sunt o confirmare a deciziei noastre de a continua cu echipele aflate la egalitate. Crearea unei a patra echipe este un pas important pentru a garanta că BMW va fi competitiv şi în anii următori. Adversarii noştri au deja opt maşini încă din acest an. Forţa mai mare în cadrul propriei formaţii constituie un avantaj într-un campionat foarte disputat aşa cum este DTM. Nou-înfiinţata BMW Team MTEK ne-a permis să reducem acest deficit. Localizarea la periferia oraşului München permite BMW Motorsport să coopereze eficient cu echipa lui Ernest Knoors. Suntem încrezători că sinergiile şi eficienţa acumulate vor duce întregul proiectul DTM la un nou nivel.

Privesc cu multă încredere această nouă misiune: să conduc BMW Team MTEK spre succes în DTM“, a declarat Knoors, care cel mai recent a lucrat cu Ferrari în Formula 1, ca director pentru colaborarea cu clienţii pentru sistemul de propulsie. “De-a lungul carierei mele, am experimentat cele mai diverse forme de motorsport şi cunosc nivelul ridicat de operare din DTM. În prezent, BMW Motorsport are parte de un sezon fantastic de debut. Şi noi ne-am propus să oferim fanilor BMW numeroase motive de bucurie în 2013. Fără îndoială, sunt multe lucruri pe care trebuie să le învăţăm ca echipă nouă. Sunt convins că vom avea o traiectorie ascendentă a procesului de învăţare. Sezonul 2012 a fost o dovadă impresionantă a competitivităţii modelului BMW M3 DTM.

 

Anul acesta, echipele – BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM şi BMW Team RMG – au avut un sezon plin de succese la revenirea BMW în DTM, după o pauză de 20 de ani. După opt din cele zece curse, BMW are trei victorii, trei pole position, nouă clasări pe podium şi 247 de puncte acumulate în clasamentul constructorilor. Are de asemenea o opţiune serioasă pentru titlul piloţilor prin canadianul Bruno Spengler.