Gata cu joaca : BMW a lansat M3 DTM

BMW a lansat pe 15 iulie la Munchen concept car-ul pe baza caruia va fi dezvoltat M3 DTM. Acesta va lua startul incepand cu sezonul 2012 al Campionatului German de Turisme iar echipa va fi alcatuita din experimentatii piloti Andy Priaulx si Augusto Farfus. Masina va fi construita conform noilor indicatii ale campionatului, avand costuri cat mai reduse, si va marca in acelasi timp revenirea constructorului german in DTM dupa o pauza de 20 de ani.

 

 

Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, care d-abia l-a inlocuit pe Mario Theissen, a precizat faptul ca inca se mai lucreaza la masina : ” Sa pui la cale un program de asemenea amploare este ca si cum ai rezolva un puzzle. In fiecare zi adaugam piese noi, astfel incat la final sa avem o fotografie completa.” Acesta a mai adaugat ca ” lansarea M3 DTM este un pas important premergator startului in sezonul 2012. Testele efectuate luna trecuta cu masina au fost imbucuratoare, iar acum ne vom concentra pe testele pe care le vom face pe circuit”

 

 

 

Cei de la BMW ii vor avea ca si piloti oficiali pe Andy Priaulx si Augusto Farfus. Primul dintre ei este deja membrul al echipei  BMW de foarte multi ani. El a luat startul in acest an pe un BMW in celebra cursa de 24 ore de  la Le Mans iar de-a lungul carierei sale a cucerit titlul in Renault Spider Cup ( 1999 ), Campionatul European de Turisme ( 2004 – BMW ) si a obtinut trei titluri consecutive in Campionatul Mondial de Turisme – WTCC ( BMW 2005-2007 ).

 

[nggallery id=191]

 

Augusto Farfus este un brazilian in varsta de 27 ani si piloteaza in acest sezon pentru cei de la BMW in International Le Mans Cup. Este campion al Formulei Renault 2.0 in 2001 si al Euro Formula 3000 in 2003. In 2004 a luat parte la ultimul sezon al Campionatului European de Turisme ( ETCC) in calitate de pilot oficial al celor de la Alfa Romeo iar intre 2005 si 2010 a concurat in WTCC pentru Alfa Romeo si BMW, obtinand alaturi de cei din urma sase victorii in sezonul 2009. Farfus a castigat in ultimele 18 luni cursele de 24 de ore la Dubai si Nurburgring. Trei echipe vor concura pe modele BMW M3 DTM, mai vechii parteneri de la RMB si Schnitzer plus noii sositi Team RMG. Cei doi piloti nominalizati pana acum fac parte din echipa Schnitzer in sezonul 2011 al International Le Mans Cup insa pentru sezonul 2012 al DTM constructorul german nu a nominalizat pentru care din echipe cei doi vor puncta.