Mercedes cauta piloti in DTM

Bruno Senna si Daniel Juncadella sunt in vizorul celor de la Mercedes ambii testand modelul Mecedes AMG C-Coupe. Senna a fost primul care a facut cunostinta cu modelul DTM in testele de la Estoril care au avut loc in saptamana 26 noiembrie – 2 decembrie. Cu toate ca el a declarat ca isi doreste sa ramana in Formula 1, el nu are inca un contract semnat, pierzandu-si locul de la Williams la sfarsitul acestui sezon. In prezent pilotul brazilian se afla in tratative cu cei de la  Caterham si Force India insa nimic nu este sigur pana in acest moment. 

 

Daniel Juncadella este campionul F3 Euro Series din acest an si a facut deja cunostinta cu masinile de DTM testand modelul BMW M3 DTM in aceasi saptamana in care Senna testa pentru Mercedes. Testul pentru Mercedes a avut loc la Valencia in weekend-ul care s-a incheiat. La inceputul lunii noiembrie Juncadella a testat monopostul de F1 al celor de la Ferrari.

 

Mercedes are o “gaura” de trei locuri in DTM dupa retragerea lui Coulthard, Wolff si zonul plecarii lui Green la cei de la Audi si in afara de Gary Paffett, si ocazional Vietoris, niciun pilot Mercedes nu a demonstrat anul acesta ca poate aduce titlul in tabara Mercedes. Cu siguranta Norbert Haug isi doreste cel putin inca un pilot pe care sa se poata baza, dar totodata cei de la Mercedes au o politica foarte buna pentru tineri, cazul cel mai concret fiind cel al lui Paul Di Resta care din DTM a plecat in Formula 1.  

 

BMW mai are un loc disponibil in echipa de opt piloti, deoarece in 2013 BMW va mai alinia la start inca doua masini pe langa cele sase din acest an. 

 

Cei de la Audi nu au stat nici ei degeaba si au testat opt piloti tineri la volanul modelului A4 DTM: Tom Blomqvist, Johan Kristoffersson, Carlos Sainz Jr., Will Buller,  Miki Monras, Nico Muller, Andrea Sonvico si James Rossite. Testul a aviut loc la Monteblanco in Spania la inceputul lunii decembrie. Kristoffersson este singurul pilot de turisme dintre cei opt el castigand in acest an titlul in STCC si Superstars la volanul unui model Audi A5, iar DTM este campionatul unde isi doreste sa evolueze. Cu toate acestea Audi a declarat ca nu are niciun loc disponibil pentru urmatorul sezon.