O noua grafica pentru M4 DTM pilotat de Augusto Farfus

Shell în calitate de nou Premium Technology Partner se alatura celor de la BMW Motorsport in sezonul 2015. Cu aceasta ocazie Shell devine şi singurul “furnizor recomandat de ulei original pentru motor BMW”, dar şi “singurul furnizor aftermarket recomandat de BMW pentru uleiuri pentru motor”. Acest parteneriat exclusiv este extins acum şi pe circuite, unde echipele vor concura cu uleiuri pentru motor Shell Helix Ultra şi Pennzoil Platinum. Toate aceste uleiuri pentru motor sunt produse din gaze naturale, ceea ce le permite să ofere protecţie şi performanţe îmbunătăţite ale motorului atât pentru modele BMW de serie, cât şi pentru cele de competiţie.

M4 DTM Farfus

Logo-ul Shell Helix Ultra va fi prezent pe toate cele opt maşini de curse BMW M4 DTM, precum şi pe îmbrăcămintea echipei, combinezoanele şi căştile piloţilor. Shell Helix Ultra este una din gamele de uleiuri premium pentru motor, care se bazează pe tehnologia unică Shell PurePlus – un proces revoluţionar “gas-to-liquid” (GTL) care converteşte gazele naturale în ulei de bază fără cristale, fără nici un fel de impurităţi pe care le găsim în ţiţei. Când această tehnologie este combinată cu o selecţie de aditivi de înaltă performanţă, uleiul protejează motorul şi-l menţine curat. Modelul de competiţie Shell BMW M4 DTM va purta şi el designul caracteristic al companiei, cu o combinaţie de galben şi roşu.

 

Inginerii BMW Motorsport vor avea o strânsă colaborare cu specialiştii Shell pentru a dezvolta uleiuri foarte performante care să fie utilizate în maşinile de curse ale BMW Motorsport. Această dezvoltare va continua în sesiunile de teste şi, bineînţeles, de-a lungul sezonului. Accentul va fi pus pe îmbunătăţirea secvenţială a factorilor de performanţă, precum reducerea frecării şi a uzurii.

Farfus M4 DTM

Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, a declarat despre acest parteneriat: “Toţi cei de la BMW Motorsport sunt încântaţi că se pot baza pe susţinerea Shell în viitor, atât în DTM şi USCC, cât şi în cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Shell Helix Ultra şi Pennzoil Platinum sunt mărci de înaltă performanţă, care se potrivesc perfect cu proiectele noastre din motorsport. Avem deplină încredere în aceşti lubrifianţi foarte performanţi şi sperăm că noul parteneriat ne va permite ca împreună să punem bazele unui succes deosebit pe circuite“.