Lada revine in WTCC cu noul model Granta Sport

 

Lada? In curse? Credeti ca glumim? Cu siguranta nu! Chiar daca producatorul de automobile din Rusia nu are pedigree-ul celor de la Porsche sau Ferrari, exista deja suficiente motive pentru a-i lua in serios.

 

Primul ar fi acela ca sunt rude prin alianta cu cei de la Renault si Nissan, care, pe langa faptul ca detin o parte din actiunile companiei mama AvtoVaz, intotdeauna si-au sustinut subsidiarele sa intre in motorsport: Renault in Formula 1, Nissan in cursele de tip GT, Dacia in Trofeul Andros. Un alt motiv pentru a-i lua in serios il reprezinta scurta istorie pe care au avut-o in WTCC. Lada a fost prezenta in acest campionat acum cativa ani in urma, iar acum anunta sosirea noului model Granta, confirmand oarecum revenirea in campionat.

 

 

 

Granta Sport este denumirea completa a noului model, care va constitui si o platforma pentru pentru mai multe ramuri ale motorsportului. Una este Campionatul Mondial de Turisme ( WTCC ), unde Lada va concura anul acesta la cel putin doua etape, Ungaria si Portugalia, luand in calcul un sezon complet in 2013. O alta competitie va fi Granta Cup, una de tip monomarca, pe care Lada o va organiza in Rusia. Se lucreaza si la o configuratie S 2000 conforma cu reglementarile FIA, care le va putea permite pilotilor privati sa se alinieze la startul diferitelor curse organizate in mai multe tari.

 

Momentan nu exista prea multe detalii tehnice despre noua Lada Granta Sport, dar senzatia este ca cei de la Renault Sport s-au implicat serios in dezvoltarea masinii.  

 

[nggallery id=252]