Yvan Muller castiga cel de-al patrulea titlu de campion in WTCC

In 2008 francezul castiga primul sau titlu de campion in WTCC la volanul unui SEAT Leon. Au urmat doi ani consecutivi in care Muller a repetat performanta de aceasta data in tabara echipei de uzina Chevrolet, unde in 2010 si 2011 reusea inca doua titluri cu modelul Cruze. La inceputul acestui an Chevrolet s-a retras cu echipa de uzina din campionatul mondial de turisme, echipa RML ramanand in campionat ca echipa privata, aliniind la start acelasi model Cruze. Foarte tarziu, aproape de inceperea sezonului 2013, Yvan a reusit sa puna la punct un program pentru acest sezon si sa continue alaturi de echipa britanica.

 Muller 2013

Si acest lucru s-a dovedit o carte castigatoare de ambele parti, Yvan Muller devenind pentru a patra oara campion mondial al WTCC, iar RML ramane echipa campioana pentru a patra oara consecutiv. “Sunt mandru ca am reusit un nou titlu. In urma cu o luna, la Monza, nici nu stiam daca vom reusi sa ne aliniem la start si a trebuit sa gasim o noua cale. Toate sacrificiile facute de RML si de mine au dat roade.” declara Muller, care a reusit sa isi adjudece un nou titlu inainte cu doua etape ramase de disputat pana la finalul sezonului.     

 

In prima cursa de la Suzuka, desfasurata in weekendul abia incheiat, Norbert Michelisz a reusit sa aduca victoria de casa constructorului Honda. Alex MacDowell si Yvan Muller au completat in ordine podiumul primei curse. In cursa a doua olandezul Tom Coronel si marocanul Mehdi Bennani au oferit fanilor un duel senzational castig de cauza avand in final mult mai experimentatul Coronel. Tiago Monteiro a reusit sa aduca constructorului nipon inca un podium acasa, acesta urcand pe locul al treilea.

 

Clasamentul pilotilor dupa etapa de la Suzuka:

1. MULLER Yvan 360 pt.
2. TARQUINI Gabriele 211 pt.
3. CHILTON Tom 183 pt.
4. NASH James 181 pt.
5. NYKJÆR Michel 180 pt.
6. MICHELISZ Norbert 156 pt.
7. HUFF Rob 153 pt.
8. CORONEL Tom 143 pt.
9. ORIOLA Pepe 127 pt.
10. MONTEIRO Tiago 117 pt.