Petter Solberg a castigat Fafe Rally Sprint

 

Petter Solberg a obtinut o victorie de moral dupa ce s-a impus in acest weekend in Fafe Rally Sprint desfasurat in apropierea orasului Porto. Organizat pentru fanii raliurilor din Nordul tarii, din dorinta de a promova etapa de WRC care va avea loc la sfarsitul acestei saptamanii, evenimentul a reusit sa adune peste 100. 000 de spectatori de-a lungul probei speciale de doar 6,34 kilometri.

 

Solberg, aflat la bordul Fordului Fiesta de uzina, a fost mai rapid decat colegul sau Jari-Matti Latvala pe a doua trecere, astfel ca a fost reprezentantul echipei in marea finala, acolo unde l-a invins pe Sebastien Loeb cu doar 0.02 secunde! Dani Sordo s-a clasat pe locul trei cu al sau MINI iar Nasser Al-Attyiah a terminat pe locul patru pe un Citroen Ds3 WRC. Armindo Araujo, care a concurat pentru noua echipa de uzina MINI, s-a clasat pe locul 5.

 

 

 

M-am intrebuintat serios pentru a castiga iar sentimentul este pe masura” a spus Petter Solberg. ” Sunt foarte fericit, si sper ca vom continua la fel si in timpul raliului. Am facut primul pas, iar saptamana aceasta, eu si Latvala trebuie sa-i invingem pe toti.”

 

Raliul Portugaliei incepe joi dupa-amiaza, avand startul programat in Lisabona si marea majoritate a probelor speciale se vor afla in zona de sud a tarii.