Kris Meeke confirmat de Citroën pentru sezonul 2015

Campionul IRC din 2009, Kris Meeke, a fost astazi confirmat de Citroën Racing pentru sezonul WRC 2015. Dupa ce in 2005 Meeke a obtinut pozitia a treia in Junior WRC, abia in 2013 britanicul avea sa alerge pentru prima oara sub culorile Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team. 2014 regasea echipajul Kris Meeke/ Paul Nagle la volanul unui model DS3 WRC oficial, in primul sezon complet pentru Citroën Racing.

Kris Meeke Citroen

Este fantastic faptul ca pot continua aceasta aventura. Inca de anul trecut Citroën Racing mi-a acordat sansa de a imi demonstra valoarea. Acest prim sezon complet a fost in totalitate un an de invatare. In cea de-a doua parte a sezonului am putut sa imi arat o parte din potential. Mai este mult de munca dar vom profita de o baza solida pentru a continua sa progresam. Cu experienta totul devine mai simplu. Cunosc bine echipa si ma simt ca int-o familie la Citroën!” declara Kris Meeke.

 Kris Meeke 2014

Echipajul Meeke/ Nagle a reusit in acest an sa urce pe podiumul de premiere in patru raliuri cu suprafete diferite Monte-Carlo, Argentina, Finlanda si Franta si s-a aflat pentru o scurta perioada la conducerea raliurilor din Australia si Germania. Cu un calendar identic in 2015 cei doi spera sa fie si mai competitivi. 

Yves Matton

Am mizat pe Meeke in acest sezon si cu fiecare cursa el a devenit un pilot complet. Am vazut un punct de cotitura in raliul Finlandei iar abordarea lui a fost una buna. El a castigat experienta tot sezonul, viteza dar si rabdare. Kris este un pilot competitiv pe toate suprafetele si aceasta polivalenta este un atuu pentru Citroën Racing. Numele celui de-al doilea pilot pentru sezonul urmator va fi nuntat ulterior dupa ce vom incheia toate discutiile cu diferiti piloti.” declara Yves Maton, directorul Citroën Racing.