Simone Tempestini a terminat Turul Corsicii pe locul 2 în WRC 3

Cu o evoluție excelentă și în ultima zi din Turul Corsicii, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi și-au asigurat poziția a doua în clasamentul WRC 3.

 

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au trecut cu bine și peste cea mai lungă zi din Turul Corsicii. După cele trei probe speciale, cu o lungime de aproape 95 km, echipajul Junior NRA și-a păstrat poziția secundă în WRC 3. 

Simone Tempestini Franta 2015

Simone Tempestini a început ziua cu cel de-al treilea timp pe prima probă, a terminat următoarea specială cu al cincilea timp, iar pe ultima probă a raliului a avut al doilea timp. “Toată lumea știe că prefer macadamul, așa că sunt foarte fericit de ritmul pe care l-am avut în acest raliu, mai ales că am fost acasă la francezi. A fost un raliu extrem de dificil, cu condiții meteo incredibile și tocmai de aceea sunt foarte bucuros că am reușit să terminăm pe podium așa cum ne-am propus”, a spus Simone Tempestini.

 

Fără a putea puncta în Junior WRC, Simone Tempestini este pe locul patru în clasament, după etapa franceză, dar este decis să atace pentru a termina pe doi după Gilbert Quentin. “ Vreau să-i felicit pe Gilbert și Jamoul pentru titlul din Junior WRC. A fost o luptă frumoasă și mă bucur că am un ritm apropiat de-al lor. Am făcut câteva greșeli în acest sezon, dar cred că acestea ne vor ajuta să fim și mai buni în campania pentru titlul mondial al juniorilor în 2016”, a continuat Simone Tempestini.

Simone Tempestini Turul Corsicii 2015

Juniorul NRA ocupă acum poziția a patra în Junior WRC la un punct în spatele finlandezului Henri Haapamaki și la cinci puncte de Ole Christian Veiby. “Vom aborda foarte motivați ultimele două etape din calendar, Raliul Spaniei și Raliul Marii Britanii, iar obiectivul nostru este să terminăm sezonul pe locul secund”, a mai adăugat Simone Tempestini. 

 

Raliul Spaniei, penultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, se va desfășura în perioada 22 – 25 octombrie.