Abu Dhabi – noul sponsor al celor de la Citroen in WRC

Salonul Auto de la Paris continua sa ne aduca vesti despre lumea raliurilor. Cei de la Citroen au dezvaluit astazi prin intermediul unui comunicat de presa ca, incepand cu sezonul 2013, vor beneficia de sprijinul celor din Abu Dhabi. Noul parteneriat se datoreaza intentiilor celor de la Citroen de a reduce implicarea financiara a marcii in programul pe care-l deruleaza in Campionatul Mondial de Raliuri.

 

Khalid in partea dreapta a imaginii alaturi de copilotul sau obisnuit Michael Orr

 

Totodata, Yves Matton, directorul Citroen Racing Team a dezvaluit faptul ca sezonul viitor vor alinia trei masini la start, Khalid Al-Qassimi urmand sa concureze pe un Citroen Ds3 WRC. Pilotul din Emiratele Arabe Unite este un seic, titulatura sa completa fiind Sheikh Khalid bin Faisal bin Sultan Al Qassimi. 

 

El a castigat in anul 2002 Campionatul de Raliuri din Orientul Mijlociu pe un Mitsubishi Lancer Evo 6 la categorie automobile de productie si in 2004 a devenit campion absolut al aceluiasi campionat pe un Subaru Impreza STI. Incepand cu jumatatea sezonului 2007 e a concurat in WRC pe o a treia masina de uzina alaturi de cei de la Ford gratie unui contract care s-a intins pe cinci ani, fiind sprijinit tot de catrei Abu Dhabi. Cel mai bun rezultat in cele cinci sezoane din WRC il reprezinta locul 5 obtinut in 2011 in Australia pe Ford Fiesta WRC.