Detaliile finale pentru Citroen Ds3 WRC au fost prezentate

Debutul lui Citroen DS3 WRC in sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri deschide un nou capitol in istoria producatorului francez. Obiectivul echipei Citroen World Rally Team este castigarea celui de-al saptelea titlu mondial pentru constructori iar pentru realizarea acestui obiectiv Citroen va alinia la start doua echipaje : Sebastien Loeb – Daniel Elena, care vor cauta sa-si asigure cel de-al optulea titlu si Sebastien Ogier – Julien Ingrassia, care au fost promovati in cadrul echipei de uzina dupa cele doua victorii din 2010. Inca trei modele Citroen Ds3 WRC vor fi pilotate de pilotii privati : Petter Solberg, Kimi Raikkonen si Peter van Merksteijn .

Producatorul de uleiuri Total isi va continua parteneriatul indelungat cu Citroen ca sponsor principal si in 2011. Modelele Citroen Ds3 WRC vor purta deasemeni si culorile Red Bull, acestia luand decizia sa continue colaborarea inceputa in 2008. Inca trei branduri revin alaturi de Citroen in 2011 : Michelin ( care va furniza pneurile) dar si Facom si Alcon.

Intrebat in cadrul conferintei de presa desfasurate ieri de ce Citroen nu vinde modelul Citroen DS3 WRC pilotilor privati precum alti producatori, Directorul Citroen Racing – Olivier Quesnell a declarat :” Atata vreme cat asteptam sosirea unor noi producatori in WRC, consider ca este datoria lui Citroen sa incerce sa faca acest campionat mai atragator. Din aceasta cauza suntem multumiti cu intelegerile pe care le avem in acest an cu Petter Solberg, Kimi Raikkonen si Peter van Merksteijn. Scopul Citroen Racing nu este sa inchirieze sau sa vanda masini dar suntem mandrii ca acesti trei piloti se numara printre membrii familiei ” .


Activitatea Citroen Racing nu s-a limitat in 2010 doar la programul din WRC. 2010 a insemnat si dezvoltarea modelului Ds3 R3 dar si ( in premiera) a versiunii stradale DS3 Racing. Vizavi de aceste lansari Olivier Quesnell a explicat ca Ds3 R3 reprezinta continuarea unui program de masini pentru pilotii privati din campionatele nationale iar vanzarile acestui model au depasit asteptarile la fel ca si in cazul Ds3 Racing a carui productie de doar 2 000 de modele a fost epuizata deja.

Directorul Citroen Racing a mai declarat faptul ca dezvoltarea de modele sport stradale reprezinta o noua activitate pentru departamentul pe care-l conduce. Impulsionati de succesul Ds3 Racing, Citroen ia in calcul dezvoltarea unor modele sport bazate si pe alte masini din gama DS. Referitor la departamentul competitii clienti Quesnell a declarat faptul ca sunt interesati pentru constructia unei masini care sa aiba la baza regulamentul impus de recent infiintata Grupa R4.

Odata cu aceasta conferinta de presa Citroen a anuntat ca, incepand cu 2011, in colaborarea cu Federatia Franceza de Automobilism Sportiv ( FFSA) vor reinvia ” FFSA Rallye Jeunes” o competitie a carui scop este descoperirea unor noi talente si sprijinirea acestora. Motivul pentru care Citroen sustine o astfel de competitie este foarte simplu : atat Sebastien Loeb cat si Sebastien Ogier au fost “descoperiti” intr-o maniera asemanatoare. FFSA Rallye Jeunes se adreseaza tinerilor piloti intre 18 si 25 ani, va fi organizat de Federatia Franceza si va fi altcatuit din 6 etape, debutul competitiei urmand sa aiba loc cu ocazia Raliul ui Frantei, raliu inscris si in acest an in calendarul WRC. Castigatorii fiecarei etape se vor duela intr-o finala la capatul careia vor beneficia de sprijinul Citroen pentru a lua startul in 6 raliuri din Campionatul Frantei.