Nasser Al-Attiyah va concura pe un Citroen DS3 WRC in sezonul 2012

Pilotul din Qatar, Nasser Al-Attiyah, in varsta de 40 de ani si castigator al ultimei editii de Dakar alaturi de Volkswagen, va concura din sezonul urmator al WRC pe un Citroen DS3 WRC, au dezvaluit in aceasta dimineata cei de la AFP, in urma unei conferinte sustinute de acesta la Doha. Nasser a fost ieri la Versailles, unde a finalizat detaliile alaturi de cei de la Citroen Racing. El a dezvaluit faptul ca emiratul sau va deveni unul dintre sponsorii majori pentru Citroen Racing, pe o perioada de 3 ani.

 

 

 

Al-Attiyah are sange nobil si este unul dintre cei mai cunoscuti sportivi in Qatar, participand la mai multe raliuri si rally-raiduri in ultimii ani, dupa ce a concurat la trei editii ale Jocurilor Olimpice la tir. Chiar si in prezent, el spera sa se califice la editia care va avea loc la Londra anul viitor in luna august, in acelasi timp cu Raliul Finlandei.

 

Echipajele de uzina ale Citroen Total WRT in 2012 raman cele conduse de Sebastien Loeb si Mikko Hirvonen, insa sprijinul financiar adus de noul contract este unul foarte important. Totodata, cu acest anunt se infirma zvonul conform caruia Al-Attiyah urma sa fie pilot oficial al VW incepand cu 2013, lasandu-i locul liber lui Sebastien Ogier, proaspat dat afara din tabara Citroen.

 

Aranjamentul financiar dintre emiratul Qatar si Citroen poate fi unul asemanator cu cel dintre Ford si Abu Dhabi, unul care i-a permis lui Khalid Al-Qassimi sa concureze pe modele de uzina Ford in ultimele sezoane, el avand statut de pilot nr.3 dar punctand pentru o echipa privata, datorita regulamentului FIA care prevede maxim 2 echipaje / echipa.