Pilotul Citroen Dani Sordo s-a despartit de copilotul sau Marc Marti

Anul acesta pare sa fie anul “marilor despartiri ” . Dupa Peter Solberg iata ca si pilotul Citroen , Dani Sordo s-a despartit de copilotul sau Marc Marti . Diego Valejjo este noul copilotul al spaniolului, care a fost confirmat pentru sezonul 2011 in echipa Citroen Junior .

Cuplul Sordo – Marti dateaza inca din 2005 , acestia despartindu-se pe cale amiabila la o saptamana dupa Raliul Finlandei 2010 , care se pare ca a fost picatura care a umplut paharul . Se pare ca Marc Marti a comis o noua greseala in timpul zilei de vineri , pe probele de dupa amiaza, greseala care l-a scos definitiv din ritm pe Sordo, acesta terminand raliul pe locul 5 . Fostul copilot al campionului mondial Carlos Sainz, nu se afla la prima greseala in acest an , acesta uitand in timpul Raliului Suediei sa indeparteze o protectie a motorului de pe bara fata, eroare care i-a costat 1 minut .

foto: Diego si Sergio Vallejo la Raliul Bulgariei 2010 , deschizatori pentru echipajele oficiale Citroen

Diego Vallejo este noul copilot al lui Dani Sordo . Acesta din urma spera ca aceasta schimbare sa-i relanseze cariera si de ce nu chiar sezonul 2010 . “Aveam nevoie de o schimbare. A fost un excelent coechipier (nr. Marc Marti)  de-a lungul acestor ani si ii sunt foarte recunoscator pentru eforturile depuse . Am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie pentru mine este sa intrerup acest parteneriat .a explicat Dani pentru ziarul Marca .

Noul copilot este tot un spaniol , in varsta de 37 de ani , si poseda o experienta mult mai mica in WRC in comparatie cu Marc Marti, Diego Vallejo luand startul in doar 19 etape alaturi de fratele sau Sergio Vallejo. Noua echipa Dani Sordo – Diego Vallejo va debuta chiar in urmatorul raliu, cel al Germaniei .

credit foto 1 : Mcklein