Sebastien Ogier se impune in extremis in fata lui Kimi Raikkonen la Raliul Lanterna ( ITA)

Sebastien Ogier isi continua victoriile alaturi de Citroen C4 WRC . Ultima victorie a tanarului si talentatului pilot francez a avut loc in acest weekend la Raliul Lanterna , etapa a campionatului national italian de asfalt .  Alaturi de francez a fost prezent si actualul sau coechipier la Citroen Junior Team, fostul campion mondial din F1 , Kimi Raikkonen . Acesta chiar a condus categoric raliul pana in ultima proba speciala pe care a pierdut peste 30 de secunde, greseala permitandu-i francezului sa castige Raliul Lanterna cu un avans de doar 5,7 secunde. Prezenta celor doi piloti Citroen s-a datorat pauzei din WRC si a faptului ca urmatoarele 4 etape din Campionatul Mondial de Raliuri se vor desfasura pe asfalt , Raliul Lanterna fiind primul din cariera lui Raikkonen pe o astfel de suprafata .

A fost un raliu grozav. Din păcate am pierdut primul loc în ultima probă specială, dar a fost pentru prima oară când am pilotat maşina pe asfalt şi am câştigat multă experienţă. Nu am pierdut în faţa unui pilot atât de rău, a glumit Raikkonen la finalul evenimentului.

La rândul său, Ogier l-a lăudat pe coechipierul său de la Citroen Junior pentru parcursul foarte bun din acest weekend. Raikkonen a fost foarte rapid şi a fost dificil să îl prind din urmă, pentru că am comis o greşeală şi am pierdut 30 de secunde. Îi transmit complimente pentru că a făcut un raliu foarte bun, mai ales că a pilotat prima oară Citroen C4 WRC pe asfalt, a precizat francezul.

httpv://www.youtube.com/watch?v=GKShPXGXH9Y

Lista pilotilor inscrisi a fost una impresionanta, la start asezandu-se nu mai putin de 10 automobile cu specificatie WRC .

httpv://www.youtube.com/watch?v=IISyZhIVfN8

credit foto : rallydellalanterna.it