Trei intrebari pentru Sébastien Loeb

Sa ne intoarcem, pentru inceput, la Raliul Japoniei unde ai obtinut cel mai slab rezultat din acest sezon. A fost o dezamagire?

Iau startul in fiecare raliu cu obiectivul clar de a-l castiga, deci nu pot fi foarte multumit cu locul 5, dar nici nu imi fac prea multe griji pentru ca nu am fost niciodata foarte competitiv in Japonia. Am fost mai rapid anul acesta decat in urma cu doi ani, dar nivelul in campionat este acum mai ridicat decat atunci. Aspectul pozitiv este ca am reusit sa adunam punctele care ne permit acum sa ne hotaram singuri destinul. Daca vom castiga unul din cele trei raliuri ramase vom fi campioni mondiali pentru a saptea oara.”

Ar fi ideal sa castigi acest titlu in Raliul Frantei?

Desigur, mai ales daca vezi care este situatia, ar fi un vis. Sa castig a 60-a victorie din cariera la Hagenau si in acelasi timp al saptelea titlu mondial ar fi magic! Dar pentru a obtine toate acestea este nevoie de mai mult decat vise si magie. Trebuie sa fiu foarte rapid in fata unor  rivali a caror motivatie este uriasa acum. Asteptarile sunt foarte mari din partea tuturor si, sa nu uitam, este un raliu foarte important si pentru Citroën care isi doreste inca un titlu la constructori. Toate acestea inseamna o presiune suplimentara, dar, recunosc, deabia astept sa iau startul in acest raliu. “

Este un raliu nou dar ai noroc ca totusi cunosti zona destul de bine. Ce parere ai de traseu?

Am concurat la mai multe curse in aceasta regiune in anii ’90, la inceputul carierei mele. Startul pe speciala Firstplan de exemplu, corespunde cu prima proba la care am luat startul in Florival Rally din 1997. Imi aduc aminte si de sectoarele din Alsace-Vosges Rally, mai ales de cele din apropiere de Chätas. Probele sunt variate, cu sectoare rapide, foarte late, urmate de zone inguste, denivelate, prin padure. Pe de alta parte nu stiu nimic despre zona militara de la Bitche dar nu cred ca poate sa fie cu mult mai diferita decat zona Baumholder din Raliul Germaniei.

Laura Antonov – Citroen Romania