Datorita durerilor lombare, Raikkonen nu a efectuat teste pe macadam

Kimi Raikkonen va lua startul la Raliul Mexicului fara sa fi efectuat un minimum de teste pe macadam, dupa ce niste probleme la spate l-au fortat sa anuleze testele.

Pilotul Citroen Junior isi planificase cel putin o zi de teste intre Raliul Suediei si cel al Mexicului , dar a fost fortat sa se odihneasca pentru a nu-si agrava problema la spate , problema cu care s-a ales de-a lungul carierei sale in Formula 1.

Raikkonen a declarat pentru wrc.com : ” Planul meu initial era sa efectuez o sesiune de teste pe macadam , cu scopul de a ma acomoda cu C4 WRC , macadamul fiind o suprafata de concurs noua pentru mine . Din pacate durerile la spate m-au impiedicat sa mai conduc.

Am urmat un tratament dar acum prefer sa ma odihnesc inainte de startul de la Raliul Mexicului . Bineinteles, mi-ar fi placut sa testez masina inainte de raliu , dar mai important este sa ma recuperez pentru a putea lua startul in cea mai buna conditie fizica. “

Raikkonen s-a clasat pe locul 30 in Raliul Suediei dupa ce a pierdut in prima zi mai mult de 25 de minute intr-un banc de zapada . In afara de cativa kilometrii parcursi pe circuitul de teste al Citroen din Franta, macadamul de la Raliul Mexicului va fi o premiera pentru el.

“Impresia mea este ca pilotajul pe macadam ar trebui sa fie putin mai usor pentru noi . Sau cel putin asa mi-a explicat Marcus Gronholm . Banuiesc ca aderenta va fi putin mai buna decat in Suedia dar inca se vede ca duc lipsa de experienta. Am nevoie de cat mai multi kilometrii de proba speciala pentru a ma adapta la Citroen C4 WRC in particular si la raliuri in general” a mai declarat acesta .