ECHIPA CITROËN JUNIOR ESTE PREGATITA PENTRU RALIUL MEXICULUI

Dupa conditiile de iarna din Raliul Suediei, echipa Citroën Junior trece pe un alt continent si o alta suprafata: Raliul Mexicului pe macadam. La fel ca in Suedia, Sébastien Ogier/Julien Ingrassia si Kimi Räikkönen/Kaj Lindström vor lua startul pe doua modele Citroën C4 WRC preparate special pentru echipa Citroën Junior.

Sébastien Ogier si Julien Ingrassia, care au terminat pe un excelent loc cinci in Raliul Suediei, prima etapa din actualul sezon, au numai amintiri placute de la prima lor vizita in Mexic. In 2008, Raliul Mexicului a fost etapa de debut pentru echipajul francez in Campionatul Mondial, etapa pe care Sébastien Ogier a si castigat-o la volanul unui Citroën C2 Super 1600 in Junior WRC. “A fost un moment extrem de important din cariera mea”, isi aduce aminte Sébastien. “Am aproape numai amintiri placute din Mexic. Aveam multe de invatat, dar in final am reusit sa castigam un raliu in care am mers la limita tot timpul. Imi place foarte mult acest raliu, atat din punctul de vedere al probelor, dar si a atmosferei create de suporterii de aici.”

Dupa locul cinci din Suedia, unde Sébastien si Julien au reusit sa invinga numerosi piloti scandinavi, specialisti pe zapada, in Mexic, echipajul Citroën Junior are ca obiectiv sa obtina cel putin aceeasi clasare. “Am inceput sezonul foarte bine cu o clasare in top cinci in Suedia”, a adaugat Sébastien “Obiectivul nostru este sa marim ritmul pana la finalul sezonului si sa ne apropiem cat mai mult de podium, mai ales in etapele pe care le cunoastem deja. In Mexic pornim cu avantajul ca am concurat deja pe 8 din cele 11 probe speciale la volanul unui C2 Super 1600. In plus, ne-am pregatit in timpul testelor din Spania special pentru etapa din Mexic. Cu siguranta daca vom avea ocazia sa obtinem un rezultat mai bun decat in Suedia o vom face!”

Pentru Kimi Räikkönen si Kaj Lindström urmeaza inca o etapa in care vor incerca sa invete cat mai multe. Dupa experienta pe zapada, Kimi Räikkönen va avea ocazia sa piloteze, pentru prima oara pe macadam, un Citroën C4 WRC. “Ceea ce imi place cel mai mult la raliuri este faptul ca trebuie sa fii competitiv pe suprafete complet diferite,” spune Kimi. “Dupa experienta pe zapada, voi vedea acum cum este sa pilotez pe macadam. Nu stiu exact la ce sa ma astept, dar si acest lucru face parte din procesul de acomodare. Deabia astept sa pilotez un Citroën C4 WRC in conditiile din Raliul Mexicului si mi-am propus sa parcurg cat mai multi kilometri pentru a aduna experienta. Nu are rost sa vorbim inca de un rezultat pentru ca nu mi-am propus nimic.”

TREI INTREBARI PENTRU… KIMI RÄIKKÖNEN

Privind in urma acum, care sunt concluziile dupa prima etapa in Campionatul Mondial de Raliuri cu echipa Citroën Junior si cu modelul C4 WRC?

“Cel mai important lucru a fost ca am reusit sa parcurgem toate probele speciale din Raliul Suediei si am invatat foarte multe. Am fi putut obtine un rezultat mai bun daca nu as fi facut mici greseli, dar am reusit sa ne imbunatatim permanent timpii pe probe. Acesta a fost si obiectivul nostru. La a doua trecere pe aceleasi probe m-am descurcat mult mai bine. Pe masura ce am prins incredere in dictare am mers mult mai bine. Sunt sigur ca pe masura ce voi aduna mai multa experienta, lucrurile vor fi mult mai usoare.”

In Mexic vei pilota, pentru prima oara, un Citroën C4 WRC pe macadam. Crezi ca te vei descurca mai usor decat pe zapada?

“Deabia astept sa iau startul in Raliul Mexicului. Cred ca va fi putin mai usor pentru mine sa merg pe macadam, sau cel putin asta este ceea ce mi-a spus Marcus Grönholm! Sunt sigur ca vom avea o aderenta mai mare pe macadam, dar in continuare voi avea de suferit din cauza lipsei de experienta. Am nevoie de cati mai multi kilometric pentru a ma acomoda cu modelul Citroën C4 WRC in particular si apoi pentru a merge tare in raliuri.”

Cum vei aborda Raliul Mexicului?

“Initial ar fi trebuit sa particip la o sesiune de teste pe macadam pentru a ma acomoda cu modelul Citroën C4 WRC, dar din pacate am fost obligat sa renunt din cauza unor dureri de spate. Am urmat un tratament si am preferat sa ma odihnesc putin inaintea etapei mexicane. Desigur mi-ar fi placut foarte mult sa testez masina inaintea acestei etape, dar in acelasi timp a fost foarte important sa fiu pregatit din punct de vedere fizic pentru a doua etapa a sezonului 2010. Vom vedea cum vor decurge lucrurile aici, dar cel mai important este sa parcurg cat mai multi kilometri.”

Laura Antonov – Citroen Romania

www.citroen.ro