Echipele Stobart si Munchis sunt gata pentru Raliul Mexicului

Pilotii echipei Stobart Ford, Matthew Wilson si Henning Solberg spera ca raliul Mexicului, ce se va disputa saptamana aceasta, sa le aduca un loc intre primii 5 piloti.

Henning Solberg a reusit in Mexic, o clasare pe locul 5 in 2006 iar in 2008 obtinand acelasi rezultat.”Am obtinut un rezultat pozitiv, dar condusul pe zapada nu mi se mai mare atat de interesant, asa ca voi fi fericit sa ma intorc pe macadam” a afirmat Solberg.

Matthew Wilson a facut mari progrese de la debutul sau din 2006, cand a reusit o clasare pe locul 16, un an mai tarziu reusind locul al 8-lea, iar in 2008 clasandu-se al 6-lea.

“Traseul nu pare foarte diferit fata de 2008 cand am participat, deci nu ne va fi greu sa ne intram in forma” a afirmat Wilson. “Raliul Mexicului ne-a adus multe reusite in trecut, sper sa continuam la fel de bine ca in Suedia, si sa obtinem chiar mai multe puncte saptamana aceasta”, a concluzionat Wilson.


Totodata echipa Munchis Ford World Rally Team isi va face debutul in noul sezon 2010 in raliul Mexicului, dupa o absenta de 5 luni din WRC.

Raliul Mexicului va fi primul din cele 8 raliuri programate pentru echipa din Argentina avand ca pilot pe Federico Villagra si copilot pe Jorge Perez Companc.

Anul trecut in Spania, Villagra a reusit sa termine pe pozitia a 8-a la general si sa stranga in cele 8 raliuri la care a participat in WRC sase puncte importante.

Villagra spera sa obtina in Mexic un rezultat cat mai bun, dupa ce in februarie acesta a avut parte de rezultate pozitive in testele din Greystoke Forest, unde a parcurs peste 270 de km. Chiar daca conditile din Greystoke nu sunt asemanatoare cu cele din Mexic, Villagra se bazeaza pe experienta sa din 2008 cand a terminat al 7-lea.

“Sunt foarte fericit sa revin in WRC si sa pot concura intr-un raliu atat de fantastic cum este cel din Mexic” a afirmat Villagra. “Sunt multi piloti buni sezonul acesta si va fi dificil de obtinut puncte, dar cunosc bine conditiile din Mexic si cred ca va fi un avantaj in obtinerea unui rezultat pozitiv” a afirmat Villagra.