Francois Delecour a castigat Raliul Aradului

Echipajul Francois Delecour / Dominique Savignoni a castigat cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Raliul Aradului. Delecour a avut un parcurs perfect, pastrandu-si pozitiia de lider de la prima si pana la ultima speciala a intrecerii.

 

Raliul de la Arad a avut un coeficient de 1,2, fiind cea mai importanta etapa din ultimele 4 ale calendarului competitional. Si de aceea, la start au fost prezenti cei mai importanti piloti ai campionatului autohton. Delecour a fost avantajat de prima pozitie la start, in conditiile in care pe primele 5 probe a fost ridicat foarte mult praf iar vizibilitatea a fost extrem de redusa. Acest lucru s-a schimbat in a doua parte a zilei, atunci cand oficialii au decis marirea ecartului la start la 3 minute, vizibilitatea pe probe fiind mult imbunatatita.

 IMG_6578

Pe locul 2 s-a clasat pilotul maghiar David Botka, cel care a terminat la peste un minut si jumatate in urma lui Delecour. Vali Porcisteanu a reprezentat Romania pe podiumul de la Arad, ocupand cea de-a treia treapta. Pilotul BCR Leasing Rally Team ar fi putut sa se dueleze cu Botka pentru ‘argint’ daca nu ar fi avut o prima zi cu peripetii, rupand suspensia masinii de concurs pe a cincea speciala, atunci cand a cazut pana pe 6 in clasamentul general.

 

Simone Tempestini a avut un inceput foarte bun de raliu, pilotand excelent si ajungand pe 3 in momentul in care Porcisteanu a avut probleme. Ulterior, juniorul Napoca Rally Team a cazut in clasament, locul 5 fiind pierdut pe penultima speciala chiar in favoare tatalui sau, Marco Tempestini.

 

Locul 4 la general si prima pozitie la clasa 3, i-a revenit lui Edwin Keleti. Acesta l-a devansat pe Bogdan Marisca in urma specialei cu numarul 3 si a ramas in fata pana la final. Marisca obtine a doua treapta a podiumului acestei clase, locul trei revenindu-i lui Adrian Dragan. Bulgarul Todor Slavov a reusit sa castige clasa 5 si sa incheie pe 9 in clasamentul general. Alex Filip a fost nevoit sa abandoneze ieri din pozitia de lider al acestei clase datorita unei probleme tehnice a masinii de concurs, chiar daca a condus in clasament inca de la startul raliului.

 

Unul dintre cele mai disputate dueluri din cadrul acestui raliu s-a dat in cadrul clasei 9, intre Alex Mirea si Raul Badiu. Alex Mirea a inceput sa se distanteze in fruntea clasamentului pe finalul intrecerii iar Raul Badiu a abandonat pe penultima speciala. Radu-Arhire si Gioarsa completeaza podiumul acestei clase. Daniel Ungur a dominat si a castigat din nou clasa 11. Pilotul clujean a obtinut si locul 8 al clasamentului general al raliului. Pe locul doi la clasa 11 a terminat Banciu, iar pe 3, Crisan.

 Alex MIREA - Dragos Despinoiu - Suzuki 2013

Doua dintre cele trei masini de deshidere au avut piloti speciali: marele sportiv Mihai Leu si primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca. La editia din acest an a intrecerii aradene, a fost prezent si un observator al Federatiei Internationale de Automobile, in vederea includerii acestui raliu in calendarul Campionatului European de Raliuri din 2015.

  

Top 10 la finalul Raliului Aradului Atrium Mall 2013:

 

Poz. Echipaj                 masina                        timp/diferenta
1.   F.Delecour / D.Savignoni  Peugeot 207 S2000                 01:28:53.8

2.   D.Botka / P.Mihalik       Mitsubishi Lancer Evo IX R4      +01:31.8

3.   V.Porcisteanu / D.Dobre   Mitsubishi Lancer Evo X R4 +03:33.4

4.   E.Keleti / B.Csomortani   Mitsubishi Lancer Evo X          +03:45.0

5.   M.Tempestini / L.Baggio   Skoda Fabia S2000                  +04:17.7

6.   S.Tempestini / D.Pulpea   Subaru Impreza R4                   +04:23.9

7.   B.Marisca / S.Itu         Mitsubishi Lancer Evo IX               +09:06.6

8.   D.Ungur / A.Avram         Mitsubishi Lancer Evo VI         +09:49.4

9.   T.Slavov / D.Filipov      Renault Clio R3                                +10:05.5

10.  D.Girtofan / A.Berghea    Skoda Fabia S2000                  +10:21.1