Francois Delecour pe banii Romaniei la Raliul Monte Carlo 2012

F. Delecour a castigat editia din 1994 la volanul unui Ford Escort

 

Francois Delecour va lua din nou startul in Raliul Monte Carlo luna viitoare, atunci cand acesta revine in WRC dupa o pauza de trei ani de zile, la bordul unui Ford Fiesta RS WRC preparat de M-Sport. Francezul a concurat si anul acesta in celebrul raliu pe un Peugeot 207 S2000 si s-a clasat pe locul cinci la final, arborand insemnele Romaniei pe masina.

 

In 2012 el va fi din nou sustinut de Guvernul Romaniei, brandul Visit Romania urmand sa fie afisat pe modelul Fiesta RS WRC. ” Sunt foarte, super, foarte fericit sa iau startul in Raliul Monte Carlo intr-o masina de top la varsta mea.” a spus pilotul francez in varsta de 49 de ani. ” Va trebui sa ma adaptez la acest gen de masina dar cu siguranta vom face cateva teste in ianuarie care ma vor ajuta“.

 

Peugeotul 207 S-2000 pe care a concurat Delecour in 2011 la Monte Carlo

 

 

Delecour a mai precizat ca va beneficia de o masina cu aceleasi specificatii ca cea a lui Latvala, conform garantiilor lui Malcolm Wilson, seful M-Sport. Nu exista niciun obiectiv clar pentru aceasta etapa iar Francois apreciaza formatul de peste 450 km de probe speciale ale Raliului Monte Carlo. Shakedownul este programat pe 17 ianuarie 2012 si printre concurenti se va afla un alt echipaj cu licenta romaneasca format din Marco Tempestini si Dorin Pulpea. 

 

4 thoughts on “Francois Delecour pe banii Romaniei la Raliul Monte Carlo 2012”

  1. Un titlu de rahat ,ne dezamagesti tu cel care nu semnezi articolul . Delecour nu concureaza cu banii guvernului si are numai o finantare privata . Este o actiune mai mult decat onorabila din partea lui si ar trebuii sa ai bunul simt sa nu comentezi in stil mitocanesc si aproape politicienesc domnule "jurnalist"

  2. Articolul este semnat, chiar la inceputul lui, probabil dioptriile dvs. nu sunt tocmai cele potrivite. Cat despre felul in care ati stiut sa comunicati cele invocate de dvs, ca Delecour nu pe banii Guvernului Romaniei a participat la Monte Carlo, sunteti egal cu ZERO. Stiu si despre telefoanele pe care le tot dati, va puteati permite un purtator de cuvant….pana data viitoare succes la invatat!

Comments are closed.